Atlanta si v NBA opět poradila s Detroitem, Krejčí si připsal dalších 100 sekund

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Atlanta si v NBA opět poradila s Detroitem, Krejčí si připsal dalších 100 sekund
Trae Young byl opět ústřední postavou basketbalistů Atlanty.
Trae Young byl opět ústřední postavou basketbalistů Atlanty.Profimedia
Basketbalisté Atlanty pokračují ve výborném vstupu do nového ročníku NBA. Podruhé během tří dnů porazili Detroit, nad kterým v pátek zvítězili 136:112, a vyhráli počtvrté z pěti utkání. Český reprezentant Vít Krejčí (22) se dostal na palubovku na posledních 100 sekund místo Jalena Johnsona (20) a do statistik se zapsal jedním faulem, po němž domácí Isaiah Stewart (21) proměnil dva trestné hody.

Krejčí se objevil ve hře po zářijové výměně z Oklahoma City teprve podruhé a stále čeká na první body či střelecký pokus. Proti Pistons převážně z lavičky sledoval střelecký koncert spoluhráče Trae Younga, jenž nasbíral 36 bodů a také 12 asistencí.

"Dnes jsem byl schopný střely proměňovat. Měl jsem stejné pozice jak po nájezdu, tak z volných trojek, rozdíl byl jen v tom, že konečně padaly," řekl Young, který trefil 12 z 20 střel. Při středeční výhře o pět bodů jich proměnil devět z 21. Dejounte Murray přidal 26 bodů.

Hawks po poločase vedli jen o dva body, druhou polovinu zápasu nicméně ovládli 67:45. Nejvyšší náskok Atlanty činil 27 bodů. Domácím, kteří prohráli popáté z šesti duelů, nepomohl ani dobrý výkon Cadea Cunninghama, jenž měl 35 bodů, devět doskoků a osm asistencí. Bojan Bogdanovič nastřílel 22 bodů.

"Byl to letos první zápas, kdy jsme se ani nesnažili bránit," nebral si servítky trenér Detroitu Nate McMillan.

Přehled zápasu Detroit - Atlanta

Jediným neporaženým týmem v soutěži zůstává Milwaukee, které zdolalo New York Knicks 119:108 a vyhrálo i čtvrtý zápas. Řecká hvězda Giannis Antetokounmpo nasbíral 30 bodů, 14 doskoků a devět asistencí a těsně mu unikl triple double. I počtvrté v sezoně měl double double a ve třetím utkání po sobě dal alespoň 30 bodů.

Přehled zápasu Milwaukee - NY Knicks

Skvělé představení viděli diváci v Bostonu, kde domácí podlehli Clevelandu 123:132 po prodloužení. Cavaliers táhla dvojice Donovan Mitchell a Caris LeVert, jež se rovnoměrně rozdělila o 82 bodů a dohromady trefila 11 ze 17 trojek a 17 z 18 trestných hodů.

"Snažíme se dostat do stejné pozice, ve které byl loni právě Boston. Vítězství o nás dost napovídá, máme navíc mladý tým," řekl Mitchell po výhře nad finalistou minulého ročníku. S LeVertem jsou prvními hráči Cavaliers, kteří nastříleli v jednom utkání aspoň 40 bodů, od finále v roce 2016, kdy to dokázali LeBron James a Kyrie Irving.

Celtics nestačily ani solidní výkony opor Jaysona Tatuma a Jalena Browna, kteří nastříleli po 32 bodech. Cavaliers uspěli počtvrté z pěti zápasů, i když jim kvůli zranění oka stále chybí Darius Garland.

Přehled zápasu Boston - Cleveland

I páté utkání v sezoně prohráli Los Angeles Lakers. Oslabeni o Anthonyho Davise, kterého trápí bolavá záda, podlehli Minnesotě 102:111. Nestačilo jim ani 28 bodů LeBrona Jamese či 18 bodů Russella Westbrooka v roli náhradníka.

Na druhé straně se činili Anthony Edwards s 29 body, Rudy Gobert s 22 body a 21 doskoky či Karl-Anthony Towns, jenž nasbíral 21 bodů, osm doskoků a sedm asistencí. Wolves se s bilancí 4-2 drží na sedmé příčce Západní konference, Lakers jsou v ní se ztrátou poslední. Spolu se Sacramentem jsou jediným týmem, který ještě nevyhrál.

Přehled zápasu Minnesota - LA Lakers

Padesátým hráčem v historii NBA, jenž nastřílel 20.000 bodů, se stal DeMar DeRozan. Jeho 33 bodů ale porážku Chicaga 124:129 v San Antoniu neodvrátilo.

Přehled zápasu San Antonio - Chicago

Philadelphia uspěla i bez Joela Embiida, který chyběl kvůli zranění kolena, a vyhrála 112:90 v Torontu. O její druhé vítězství se osobním rekordem 44 body včetně devíti trojek postaral Tyrese Maxey.

Přehled zápasu Toronto - Philadelphia