Atlético sebralo Betisu první domácí body, Barcelona si proti Bilbau zastřílela

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Atlético sebralo Betisu první domácí body, Barcelona si proti Bilbau zastřílela
Aktualizováno
Hráči Atlética slaví jeden ze dvou gólů Antoina Griezmanna.
Hráči Atlética slaví jeden ze dvou gólů Antoina Griezmanna.AFP
Až v 11. kole La Ligy přišel Betis o stoprocentní domácí bilanci. Prvním celkem, který dokázal na stadionu Benita Villamarína bodovat, a dokonce rovnou vyhrát, se stalo Atlético. O jeho triumfu 2:1 rozhodl dvěma výstavními góly Antoine Griezmann (31). Espanyol doma remizoval s otloukánkem soutěže Elche 2:2 a Villarreal si poradil s Almeríí 2:1. Barcelona rozhodla o vítězství nad Bilbaem už v první dvacetiminutovce, během níž dala tři góly.

Na půdě Betisu prokázal Griezmann u obou tref fotbalovou vychytralost. V prvním případě totiž zakroutil míč do brány přímo od rohového praporku a ve druhém si vychutnal gólmana střelou mezi nohy. Na hřištích soupeřů stále neporažení Los Colchoneros se tak posunuli na průběžnou třetí příčku.

Statistiky utkání Betis – Atlético

Espanyol sice inkasoval jako první, i zásluhou Martina Braithwaita však dokázali duel otočit. S konečnou remízou, kterou vystřelil premiérovou trefou v nejvyšší soutěži Gonzalo Verdú, tak nakonec nebyl spokojený ani jeden tým. Klub z Barcelony totiž od úvodu sezony zvítězil na vlastní půdě jen jednou, hosté dosud nevyhráli vůbec.

Statistiky utkání Espanyol – Elche

Vedení na hřišti Villarrealu se ujali po půlhodině hry hosté, na což favorit odpověděl až v 56. minutě brankou Álexe Baeny. Nejlepší střelec domácích však branku oslavil vyhrnutím dresu, pod nímž ukrýval vzkaz zesnulému členovi vedení klubu, a byl po druhé žluté kartě vyloučen. Přesto hráči Žluté ponorky dokázali rozhodnout o výhře, když se ve čtvrté minutě nastavení prosadil Nicolas Jackson.

Statistiky utkání Villarreal – Almería

Girona remizovala v domácím utkání s Osasunou 1:1. Jednalo se o vůbec první utkání těchto týmů odehrané v rámci nejvyšší španělské soutěže. Gólově se nejprve ve 37. minutě prosadil hostující Kike Barja, jenž už v úvodu nahradil na trávníku zraněného spoluhráče. Ještě do poločasu však dokázal srovnat David López.

Statistiky utkání Giorna – Osasuna

Barcelona zvítězila doma nad Bilbaem jednoznačně 4:0. Zápas, při němž se jako trenér hostů vrátil na Camp Nou bývalý lodivod Blaugranas Ernesto Valverde, se zaskvěl Ousmane Dembélé, jenž vstřelil gól a na další tři přihrál. Katalánci se pátou domácí ligovou výhrou v řadě ideálně naladili na duel Ligy mistrů s Bayernem Mnichov, který musí bezpodmínečně zvládnout, chtějí-li si zahrát v jarní fázi Ligy mistrů.

Statistiky utkání Barcelona – Bilbao

Aktuální tabulka La Ligy
Aktuální tabulka La LigyFlashscore