Atlético šesti góly rozstřílelo Sevillu, Getafe se díky výhře vzdálilo sestupovým pozicím

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Atlético šesti góly rozstřílelo Sevillu, Getafe se díky výhře vzdálilo sestupovým pozicím

Aktualizováno
Atlético dalo v sobotu šest gólů.
Atlético dalo v sobotu šest gólů.AFP
Fotbalisté Atlética Madrid ve 24. kole La Ligy deklasovali Sevillu 6:1 a bodovali poosmé v řadě. Dvěma brankami přispěli Memphis Depay (29) a Alvaro Morata (30). Vítězný tým se posunul díky vítězství na třetí místo tabulky před Real Sociedad.

Getafe – Girona 3:2

Fotbalisté Getafe do duelu vstoupili podobně jako před týdnem, když tentokrát skórovali už po dvou minutách hry. Chybnou rozehrávku hostů nepotrestal po přihrávce Mayorala nikdo jiný než Ünal. Stejný hráč pak o 12 minut později s přehledem proměnil nabídnutou příležitost v podobě pokutového kopu a rozšířil svůj střelecký účet v této sezoně už na číslo 10.

Girona sice následně přebrala iniciativu na trávníku a snažila se alespoň snížit, ze třetí branky v zápase se ale radovali Azulones. Dvě minuty před pauzou z hranice šestnáctky napřáhl Mayoral a přízemní ranou k pravé tyči rozvlnil síť za bezmocným Paulem Gazzanigou.

Getafe si vytvořilo více gólových šancí.
Getafe si vytvořilo více gólových šancí.Opta by Stats Perform

Gironistes se po změně stran podařilo korigovat výsledek, když v 54. minutě zužitkovali rychlý protiútok. Ukrajinská posila hostů Viktor Cygankov předložil míč Tatymu Castellanosovi a ten si tváří v tvář Davidu Soriovi věděl rady.

I přes to ale byla znát velká frustrace hostujících fotbalistů, kterým se však 10 minut před koncem podařilo snížit na rozdíl jediného gólu. Miguel Gutiérrez se dostal k odraženému míči na hraně vápna a skrytým projektilem k levé tyči rozvlnil síť. Na vyrovnání už se ovšem Blanquivermells nezmohli.

Almería – Villarreal 0:2

Villarreal porazil statečně vzdorující Almeríi 2:0. Dlouho se zdálo, že klub z Andalusie po senzační výhře nad Barcelonou z minulého kola obere o body na vlastním hřišti dalšího favorita, ale místy až drtivou převahu Žluté ponorky dokázal v 76. minutě přetavit ve vítěznou trefu střídající Gerard Moreno. Hosté navíc prodloužili dlouhou sérii bez porážky s Rojiblancos trvající již 12 soutěžních duelů.

Villarreal byl střelecky aktivnější.
Villarreal byl střelecky aktivnější.Opta by Stats Perform

Mallorca – Elche 0:1

Úlohu favorita plnili domácí během první půle pouze ve statistice střel a držení míče. Radost jim odepřel důležitými zákroky především hostující gólman Édgar Badía. V závěru utkání poté hráči z populárního turistického ostrova působili dosti nervózně, čehož v 89. minutě využil Lucas Boyé, jenž svému týmu zajistil teprve druhý tříbodový zisk v sezoně a premiérový na hřišti soupeře.

Atlético Madrid – Sevilla 6:1

Velkou zásluhu na domácím triumfu měl díky dvěma zásahům v prvním poločase nizozemský útočník Memphis Depay, který dosud v dresu Los Indios skóroval pouze jednou. Atlético tak dokázalo využít špatných výsledků Realu Sociedad a posunulo se na třetí příčku v tabulce. Naopak klub z Andalusie dělí jen bod od sestupových příček.

Tabulka La Ligy.
Tabulka La Ligy.Livesport