Rozlučka na Zlaté tretře. Chci poděkovat fanouškům za podporu, říká Špotáková

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rozlučka na Zlaté tretře. Chci poděkovat fanouškům za podporu, říká Špotáková

Rozlučka na Zlaté tretře. Chci poděkovat fanouškům za podporu, říká Špotáková
Rozlučka na Zlaté tretře. Chci poděkovat fanouškům za podporu, říká ŠpotákováProfimedia
Dvojnásobná olympijská vítězka a trojnásobná mistryně světa v hodu oštěpem Barbora Špotáková, která loni s vrcholovou atletikou skončila, bude startovat na Zlaté tretře. Ostravský mítink, který v minulosti třikrát vyhrála, se uskuteční v úterý 27. června. O účasti Špotákové dnes ČTK informoval manažer Zlaté tretry Alfons Juck.

Špotáková na největším domácím atletickém mítinku triumfovala v letech 2007, 2012 a 2020. Se Zlatou tretrou se nyní rozloučí.

"Chci se rozloučit se svou kariérou i před českými fanoušky, poděkovat jim za přízeň a podporu po celou mou kariéru," uvedla Špotáková na webu atletického svazu. "Po velmi úspěšném zakončení kariéry v loňském roce mi přišly tisíce pozitivních zpráv od fanoušků, proto jsem se rozhodla ještě si zaházet na domácí půdě. A pokud budu zdravotně v pořádku, budu závodit také na mistrovství ČR v Táboře," dodala k domácímu šampionátu, který je na programu 29. a 30. července.

V Ostravě se jednačtyřicetiletá světová rekordmanka utká s dvojkou letošních světových tabulek Japonkou Harukou Kitagučiovou, olympijskou šampionkou z Ria de Janeiro Chorvatkou Sarou Kolakovou a svými jedinými přemožitelkami z loňského mistrovství Evropy v Mnichově Řekyní Elinou Tzéngkoovou a Srbkou Adrianou Vilagošovou. V oštěpařské soutěži se představí i vicemistryně Evropy z roku 2018 Nikola Ogrodníková a Irena Gillarová.

Odchod ze světa velké atletiky oznámila Špotáková loni v září. Později uvedla, že má v plánu dál závodit, ale už nebude startovat na velkých akcích. V pražské Dukle se začala věnovat trenérské práci.

Do Ostravy nakonec podle Jucka nedorazí olympijský vítěz z Tokia Níradž Čopra. Indický oštěpař se zotavuje po svalovém zranění, kvůli kterému už musel vynechat mítinky v Hengelu a Turku. Na Zlaté tretře měl změřit síly i s Jakubem Vadlejchem, který skončil předloni v Tokiu druhý.