Barák ve fialovém? O českého reprezentanta je zájem, Fiorentina nabízí 14 milionů eur

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Barák ve fialovém? O českého reprezentanta je zájem, Fiorentina nabízí 14 milionů eur

Antonín Barák chyběl v nominaci Verony pro 2. kolo italské Serie A.
Antonín Barák chyběl v nominaci Verony pro 2. kolo italské Serie A.Profimedia
Fiorentina zvýšila nabídku za fotbalového reprezentanta Antonína Baráka (27). Podle italských médií může Verona za českého záložníka získat 14 milionů eur (345 milionů korun).

Florentský klub chce, aby Barák v této sezoně v jeho dresu hostoval za dva miliony eur (asi 49 milionů korun). Dvanáct milionů eur (296 milionů eur) by pak zaplatil za jeho přestup. Barák by se tak postaral o jedenáctý nejdražší přestup v historii českého fotbalu.

Pro příbramského odchovance má Fiorentina nachystanou smlouvu do roku 2026 s ročním platem 1,5 milionu eur. Tradiční klub chce podle médií Baráka získat bez ohledu na to, jak dopadne v boji o účast ve skupině Evropské konferenční ligy. V prvním utkání 4. předkola doma "Fialky" zvítězily nad Twente Enschede 2:1.

Barák chyběl v nominaci na nedělní utkání Verony v druhém kole italské ligy v Boloni (1:1). V předchozích zápasech se dostal na hřiště jako náhradník. Podle nového kouče Hellasu Gabrielea Cioffiho to bylo tím, že měl český hráč v přípravě zdravotní potíže a teprve se dostává do formy.

V italské lize působí Barák od roku 2017, kdy přestoupil ze Slavie do Udine. V dresu Verony zahájil třetí sezonu a patří k tahounům týmu. V minulém ročníku dal 11 gólů.

Program Serie A