Barceloně trefil výhru v Gironě Pedri. Bitvu Pirátů ovládl Cádiz, slaví i Sevilla

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Barceloně trefil výhru v Gironě Pedri. Bitvu Pirátů ovládl Cádiz, slaví i Sevilla
Aktualizováno
Pedri dal ve druhém zápase v řadě vítězný gól Barcelony.
Pedri dal ve druhém zápase v řadě vítězný gól Barcelony.AFP
Barcelona pokračovala ve vítězném trendu i na půdě Girony, kde v 19. kole La Ligy vybojovala výhru 1:0. Výbornou formu opět prokázal Pedri, jenž se postaral o rozhodující gól Blaugranas. Hosté již ve čtvrtém soutěžním duelu v řadě neinkasovali. Cádiz v souboji týmů, kterým se shodně přezdívá Piráti, na domácí půdě porazil Mallorku 2:0. Ta ve vzájemném soutěžním utkání nebodovala poprvé od roku 1991. Sevilla proti Elche využila dlouhou přesilovku a triumfovala 3:0.

Cádiz – Mallorca 2:0

Domácí vkročili do utkání přesvědčivěji, soupeři téměř nepůjčovali míč a po jednom z prvních centrů ohrozil branku Predraga Rajkoviče nebezpečnou hlavičkou k tyči Choco Lozano. Svěřenci trenéra Sergia v ofenzivním tlaku vytrvali a odměnou jim byl gól z 10. minuty, který zařídil střelou z bezprostřední blízkosti Théo Bongonda, pro něhož šlo o druhou trefu letošního ročníku.

Oživení do hry přinesla situace ze 36. minuty, kdy po dalším centrovaném míči do pokutového vápna zahrál rukou slovenský obránce Mallorky Martin Valjent a po zpětném přezkoumání videa nařídil rozhodčí Ricardo Bengoetxea penaltu. Její exekuci si vzal na starost Álex Fernández a přízemní střelou k levé tyči nedal Rajkovičovi šanci.

Statistiky zápasu Cádiz – Mallorca
Statistiky zápasu Cádiz – MallorcaOpta by Stats Perform

Mallorca musela po změně stran šlápnout na plyn, pokud chtěla pomýšlet na bodový zisk, nicméně k přímému ohrožení brankáře Cádizu Jeremíase Ledesmy téměř nedošlo. Důkazem byla pouze jedna střela na branku za celých 65 minut hry.

Překvapením bylo hlavně mlčení jinak úspěšného snajpra hostů Vedata Muriqiho. Vůbec největší šanci hráčů Los Bermellones měl útočník Amath Ndiaye. Ten sice dokázal vystřelit bez zpracování, jenže jeho pokus postrádal razanci a mířil doprostřed brány pozorného Ledesmy.

Girona – Barcelona 0:1

Obraz hry z počátku klání na Estadio Municipal de Montilivi pravděpodobně nikoho z přihlížejících příliš nepřekvapil. Barca díky vyššímu držení míče kontrolovala utkání a usilovala o vytváření příležitostí ke skórování. Postupem času se však Gironistes dostávali více do zápasu.

Ani brzké zranění Ousmana Dembélého, kvůli kterému musel střídat už ve 26. minutě, radost trenérovi hostů Xavimu neudělalo. Domácí obrana v prvním poločase zodpovědně odvracela všechna útočná snažení Blaugranas, a tak se šlo do šaten za bezgólového stavu.

Statistiky zápasu Girona – Barcelona
Statistiky zápasu Girona – BarcelonaOpta by Stats Perform

Fanoušci hostí jistě očekávali snazší průběh utkání a dlouhé čekání na branku jen stupňovalo jejich nervozitu. V 61. minutě se však konečně dočkali. Ansu Fati vytvořil dostatek prostoru Jordimu Albovi, který přízemním centrem i s lehkým usměrněním od domácího gólmana našel Pedriho, pro něhož nepředstavovalo uklizení balonu z hranice malého vápna do odkryté sítě sebemenší problém.

Nasazení Alby do druhého poločasu bylo bezpochyby správným krokem. Španělský obránce hru rozpohyboval a podílel se na vytváření šancí pro své spoluhráče. Téměř totožnou přihrávku jako byla ta, která předcházela gólu, poslal do vápna i v 80. minutě. V tomto případě se však k míči nikdo z hráčů neprobojoval a náskok Barcelony nenavýšil.

Sevilla – Elche 3:0

O první zajímavý moment se ve 12. minutě postaral hostující útočník Lucas Boyé, jenž po dlouhém vhazování vyslal na branku Sevilly nebezpečnou střelu hlavou. S tou si ale na poslední chvíli dokázal poradit pohotový Bono. První gól tak po necelé půlhodině hry vstřelili domácí. Centr Marcose Acuni si v pokutovém území našel Youssef En-Nesyri a prudkou hlavičkou poslal míč za záda Édgara Badíi.

Rozdíl ve skóre mohl o několik minut později navýšit Fernando, z velkého úhlu ale nezamířil přesně. Hosté tahali za kratší konec provazu a jejich vyhlídky se ještě snížily po červené kartě Pedra Bigase. Početní výhodu domácí ihned využili zásluhou Acuni, který se prosadil prudkou střelou z hranice šestnáctky. Ještě do přestávky pak přidal svou druhou trefu v utkání po chytré přihrávce Susa En-Nesyri.

Statistiky zápasu Sevilla – Elche
Statistiky zápasu Sevilla – Elche Opta by Stats Perform

Sevilla po změně stran pokračovala v nastoleném tempu z prvního poločasu a po několika minutách mohl vedení navýšit Ivan Rakitič. Zpoza šestnáctky ale mířil jen vedle levé tyče. Nebezpečný pokus na branku Elche vyslal také Suso, jeho zakončení ale předcházel ofsajd. V 81. minutě se z dobré pozice dostal k hlavičce Rafa Mir, míč však prolétl pouze nad břevnem. Po celou druhou půli se hrálo převážně na jednu branku a závěr utkání se za už rozhodnutého stavu jen dohrával.

Getafe – Betis 0:1

Úvodní minuty vyšly lépe hostům, kteří si dokázali vypracovat hned několik zajímavých příležitostí. V jedné takové z 19. minuty měl blízko k první brance utkání Luiz Henrique, který si šikovně našel centr Sergia Canalese. Míč však po jeho hlavičce prolétl jen vedle pravé tyče.

Postupem času se ale hra začala vyrovnávat a také Getafe se párkrát dostalo do předbrankového prostoru soupeře. Celý průběh prvního poločasu nicméně doprovázelo velké množství zbytečných ztrát a nepřesností.

Statistiky zápasu Getafe – Elche
Statistiky zápasu Getafe – ElcheOpta by Stats Perform

Pár minut po návratu na trávník se diváci dočkali vůbec první střely mířící mezi tři tyče. Postaral se o ni domácí záložník Carles Aleňá, jenž vypálil uvnitř pokutového území. Nadějně vypadající pokus ale zastavil Rui Silva. V 74. minutě se připomněli rovněž hosté, kteří dostali výhodu volného přímého kopu. Jeho exekuce se ujal Nabil Fekir, míč však poslal pouze nad branku.

O chvíli později vypálil z velké vzdálenosti Guido Rodríguez, ani jeho pokus ale neskončil po výborném zásahu gólmana v síti. Když už se zdálo, že utkání skončí remízou, zahrál jeden z domácích hráčů v pokutovém území rukou a rozhodčí odpískal pokutový kop. K tomu se postavil Borja Iglesias a chladnokrevně jej proměnil.

Aktuální tabulka La Ligy
Aktuální tabulka La LigyLivesport