Barcelona vydřela hubenou výhru nad Getafe, vítězství Realu trefil Benzema

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Barcelona vydřela hubenou výhru nad Getafe, vítězství Realu trefil Benzema
Aktualizováno
Barcelona dala proti Getafe jediný gól.
Barcelona dala proti Getafe jediný gól.AFP
Fotbalisté Barcelony vyhráli v 18. kole La Ligy 1:0 nad Getafe, jedinou úspěšnou trefu lídra tabulky zařídil ve 35. minutě Pedri (20). Za katalánským klubem je s tříbodovou ztrátou Real Madrid, který si odvezl všechny body z Bilbaa. Vítězný zásah si připsal Karim Benzema (35).

Villarreal – Girona 1:0

Úvodní desetiminutovka byla z obou stran poměrně vlažná. Velká šance na změnu skóre přišla ve 12. minutě, kdy nejdříve orazítkoval levou tyč Yéremy Pino a následnou střelu Álexe Beany vytěsnil konečky prstů Gazzaniga. O 10 minut později mohl na druhé straně poslat svůj tým do vedení Cristhian Stuani, kvůli špatnému zpracování dlouhého centru od Ivána Martína se však nedostal ani ke střele. Další velkou příležitost měl ve 34. minutě Aïssa Mandi, proti jeho hlavičce ale vytáhl prvotřídní zákrok Gazzaniga.

Villarreal měl v zápase výrazně navrch.
Villarreal měl v zápase výrazně navrch.Opta by Stats Perform

I druhé dějství začalo v klidném duchu bez nebezpečných šancí. Více ze hry měli stále domácí, ale důsledná obrana Girony větší nebezpečí nepřípouštěla. Menší závar před bránou Girony nastal v 67. minutě, žádný z hráčů Žluté ponorky se ale neodvážil k důraznějšímu zakončení. Rozhodující moment mohl přijít v 79. minutě, kdy Santiago Bueno poslal k zemi útočníka Villarrealu, rozhodčí však po konzultaci s VARem změnil původně nařízenou penaltu pouze na přímý kop z hranice vápna. Pro uruguayského stopera šlo o druhou žlutou kartu, a tak pro něj zápas předčasně skončil.

Nakonec se ale domácí celek pokutového kopu dočkal. V nastaveném čase se k jeho exekuci postavil Gerard Moreno. Gazzaniga ale potvrdil fantastický výkon a mizerně kopnutou penaltu zlikvidoval. Domácí tým však dostal druhou šanci, ve 100. minutě nařídil rozhodčí druhý pokutový kop. Tentokrát už byl Gazzaniga na nekompromisní ránu Pareja krátký.

Elche – Osasuna 1:1

Fotbalisté Elche remizovali v domácím prostředí s Osasunou 1:1 a po dlouhé šňůře proher si připsali druhý nerozhodný výsledek v řadě. Hosté se v prvním poločase dostali do vedení, když se prosadil Chimy Ávila, který sedmým zásahem v lize potvrdil roli nejlepšího kanonýra celku z Pamplony. Los Ilicitanos se však nevzdali a v 67. minutě jim alespoň remízu vystřelil José Ángel Carmona, jenž se trefil hned ve svém druhém startu po příchodu na hostování ze Sevilly. Už čtvrtý z posledních pěti vzájemných duelů tak skončil dělbou bodů.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by Stats Perform

Barcelona – Getafe 1:0

Katalánská ofenziva sice značně postrádala nejlepšího střelce španělské ligy Roberta Lewandovského, o jedinou trefu utkání se však 10 minut před koncem prvního poločasu postaral mladík Pedri. Ten poprvé v kariéře zaznamenal v jednom ligovém ročníku čtyři góly. Katalánci si tak pojistili průběžnou první příčku, Getafe se naopak po třech utkáních bez bodu drží nad pásmem sestupu jen díky lepšímu skóre.

Bilbao – Real Madrid 0:2

Vítěznou branku vstřelil už v prvním poločase Karim Benzema, pro nějž šlo o 228. ligovou trefu v dresu Bílého baletu. V historických klubových tabulkách tím na druhé příčce dorovnal legendárního Raúla, přičemž statistice vévodí Cristiano Ronaldo. Los Blancos se cennou výhrou přiblížili vedoucí Barceloně na rozdíl tří bodů.

Tabulka La Ligy.
Tabulka La Ligy.Livesport