Barcelona v Eurolize vyzrála na Real, porazila ho poprvé v sezoně. Veselý zazářil 27 body

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Barcelona v Eurolize vyzrála na Real, porazila ho poprvé v sezoně. Veselý zazářil 27 body
Jan Veselý byl proti Realu k nezastavení.
Jan Veselý byl proti Realu k nezastavení.@FCBbasket
Jan Veselý (33) se v Eurolize blýskl 27 body, kterými se výrazně podepsal pod vítězství Barcelony v prestižním souboji s Realem Madrid. Katalánský celek porazil velkého rivala poprvé v sezoně a na čtvrtý pokus. Real utrpěl v 18. utkání v soutěži teprve druhou prohru, dál ale suverénně vede tabulku. Barcelona je třetí.

Barcelona –⁠ Real Madrid 83:78

Veselý proměnil 12 z 18 střel z pole a všechny tři trestné hody. Český reprezentant byl jasně nejlepším střelcem zápasu. Za svým maximem v Evropské lize zaostal o pět bodů. K tomu přidal čtyři doskoky. Tomáš Satoranský zaznamenal dva body a šest doskoků.

Po třech čtvrtinách Barcelona prohrávala o dva body, ale skvělým nástupem do závěrečné části si vypracovala vedení 74:62 a rozhodla. Vylepšila si nepovedenou bilanci z poslední doby –⁠ v předchozích osmi soutěžních zápasech vyhrála jen dvakrát. Real neuspěl po sérii 11 vítězství.

"Byl to totálně jiný zápas. Věděli jsme, jak máme hrát. Bojovali jsme od začátku, hráli dobře v obraně a zůstali koncentrovaní na věci, na které jsme měli," řekl Veselý pro Euroleague TV. "Musíme v tom pokračovat a zapomenout na prosinec, jaký jsme měli. Právě po tom konci roku, co jsme měli, porazit Real Madrid, neuvěřitelný tým, je pro nás skvělé," dodal.

Tabulka Euroligy