Panathinaikos porazil Real Madrid a vyhrál Euroligu, souboj o třetí místo zvládl Olympiakos

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Panathinaikos porazil Real Madrid a vyhrál Euroligu, souboj o třetí místo zvládl Olympiakos

Panathinaikos otočil duel s Realem Madrid.
Panathinaikos otočil duel s Realem Madrid.AFP
Real Madrid podlehl ve finálovém utkání Final Four basketbalové Euroligy Panathinaikosu 80:95. Svěřenci Chuse Matea (55) přitom začali utkání lépe, ale postupem času se vytratila jejich útočná síla, když ve třetí čtvrtině dali pouze sedm bodů a ve čtvrté 19. Strůjci řeckého úspěchu byli Kostas Sloukas (34) a Kendrick Nunn (28). V zápase o třetí místo triumfoval Olympiakos, který přehrál Fenerbahce těsným rozdílem 87:84.

Real Madrid – Panathinaikos 80:95

Panathinaikos sice prohrál s obhájcem titulu první čtvrtinu 25:36 a na začátku druhé 10minutovky ztrácel 14 bodů, v dalším průběhu ale dokázal zlepšit obranu a vývoj otočil. O vítězství definitivně rozhodl v závěrečné části, kterou vyhrál 31:19.

Nejlepším střelcem byl s 24 body řecký rozehrávač Sloukas, který získal i ocenění pro nejužitečnějšího hráče Final Four. Dalších 21 bodů přidal jeho spoluhráč Nunn. Realu nepomohlo ani 15 bodů Džanana Musy.

Sloukas získal čtvrtý euroligový titul v kariéře. Trenér Panathinaikosu Ataman uspěl v soutěži potřetí, v letech 2021 a 2022 triumfoval s tureckým Anadolu Efes. Real Madrid naopak šanci na zisk rekordního 12. titulu nevyužil.

Olympiakos – Fenerbahce 87:84