Nymburk s jistotou prvního místa prohrál v Evropském poháru FIBA s Gravelines

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nymburk s jistotou prvního místa prohrál v Evropském poháru FIBA s Gravelines

Nymburk ve Francii přišel o sérii čtyř vítězství.
Nymburk ve Francii přišel o sérii čtyř vítězství.Profimedia
Nymburk na závěr osmifinálové fáze Evropského poháru FIBA už s jistotou prvního místa ve skupině M prohrál ve Francii s týmem Gravelines-Dunkerque 71:74, v nadstavbě zaznamenal druhou porážku a skončila jeho série čtyř vítězství. Domácím ani třetí výhra k postupu nepomůže, protože jistotu druhého místa má Zaragoza.

Gravelines-Dunkerque – Nymburk 74:71

Soupeře pro čtvrtfinále, které se bude hrát 6. a 13. března, pozná Nymburk ve středu. Ve hře o druhé místo ve skupině N je stále trio Varese, Oradea a Leiden.

Porážku týmu kouče Francesca Tabelliniho neodvrátil ani Sukhmail Mathon, který si díky 17 bodům a 11 doskokům připsal double double. Na dvouciferný počet bodů se dostali také Jaromír Bohačík (12) a Jakub Tůma (10). Nejlepším střelcem vítězů byl s 15 body Johnny Berhanemeskel.

Nymburk bez zraněného Spencera Svejcara se po vyrovnaném úvodu utrhl na přelomu první a druhé čtvrtiny desetibodovou šňůrou a získal náskok 23:14. Na devítibodový rozdíl se bronzový tým minulé sezony české ligy dostal ještě dvakrát, ale další pasáž ovládli domácí 16:2 a už vedení do konce utkání nepustili. Druhý poločas navíc začali hráči Gravelines sedmibodovou sérií a Nymburk brzy prohrával už o 13 bodů.

Přelom se závěrečnou čtvrtinou patřil naopak hostům a Thomas Bell ve 32. minutě snížil na 52:57. Domácí zase odskočili na rozdíl devíti bodů, ale Nymburk bojoval dál. Třináct sekund před koncem snížil na 71:73 po Mathonově koši a proměněném trestném hodu, ale jednu šestku dal na druhé straně také Evan Boisdur a Ondřej Sehnal trojkový pokus o vyrovnání neproměnil.

Výsledky Evropského poháru FIBA