Opava prohrála v LM i popáté, doma podlehla Rytasu 75:95 a ve skupině zůstává poslední

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Opava prohrála v LM i popáté, doma podlehla Rytasu 75:95 a ve skupině zůstává poslední

Opavští prohráli i pátý zápas v Lize mistrů.
Opavští prohráli i pátý zápas v Lize mistrů.Profimedia
Opava podlehla v domácím utkání pátého kola basketbalové Ligy mistrů Rytasu Vilnius 75:95 a definitivně ztratila šanci na postup. Svěřenci trenéra Petra Czudka zůstali s bilancí 0-5 na posledním místě skupiny B, účinkování v soutěži zakončí příští týden dalším domácím duelem proti řeckému týmu Promitheas Patras.

Opava – Rytas 75:95

Čeští šampioni drželi proti litevskému favoritovi krok zhruba do poloviny třetí čtvrtiny. Poté ale soupeř získal díky jedenáctibodové šňůře dvojciferný náskok a udržel ho do konce. Opavě nepomohlo ani 20 bodů Američana Marquese Townese. V dresu hostů zaznamenali double double Martynas Echodas za 18 bodů a 13 doskoků a Gytis Radzevičius s 13 body a 10 doskoky.

Rytas předčil Slezany v doskocích 61:37, 31 z nich bylo útočných. Litevský celek nastřílel také jedenáct trojek a nemusel litovat ani 23 ztrát.

Opava vstupovala do utkání po čtyřech prohrách a s vědomím, že jen výhra jí může uchovat teoretickou šanci na postup. Slezané se ale nedostali proti favoritovi ani jednou do vedení a jejich manko v polovině druhé čtvrtiny narostlo na 10 bodů.

Tabulka skupiny B.
Tabulka skupiny B.Livesport

Českého mistra vrátil do hry rozehrávač Townes, díky jehož dvanácti bodům se dotáhl na 37:39. Konec půle ale Opavě nevyšel a litevský soupeř po devíti bodech za sebou získal do přestávky náskok 48:37. Rytas už tou dobou dominoval v doskocích 32:17.

Opava zápas nevzdala a po sympatickém nástupu do druhé půle se opět vrátila na dostřel. Po úspěšných tříbodových trefách snížili domácí na tříbodové manko. Od stavu 52:59 se ale Slezané nedokázali střelecky prosadit a Rytas po jedenáctibodové šňůře zápas zlomil.

Před závěrečnou částí vedli hosté o osmnáct bodů a jejich náskok narostl v poslední části až na 25. Opava zvládla v závěru skóre jen lehce zmírnit.

Výsledky Ligy mistrů