Celé léto jsem byl trpělivý. Harden dostal trest za výroky na adresu generálního manažera

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Celé léto jsem byl trpělivý. Harden dostal trest za výroky na adresu generálního manažera

James Harden byl za své výroky potrestán.
James Harden byl za své výroky potrestán.AFP
Hvězda Philadelphie 76ers James Harden (33) dostal od NBA pokutu 100 tisíc dolarů poté, co řekl, že by nikdy nehrál za tým, který vede generální manažer Daryl Morey. V úterý o tom informovala liga.

NBA uvedla, že Hardenovi udělila pokutu za to, že naznačil, že "nebude vykonávat služby požadované v jeho hráčské smlouvě", pokud nebude vyměněn do jiného týmu. Harden, který požádal klub o výměnu, nedávno označil šéfa Sixers Moreyho za lháře.

"Daryl Morey je lhář a já nikdy nebudu součástí organizace, ve které působí i on," řekl Harden a poté své prohlášení zopakoval. V následných rozhovorech pro média poznamenal, že Morey na začátku sezony ustoupil od slibu, že ho rychle vymění.

"Celé léto jsem byl trpělivý. Soustředím se jen na to, co mohu ovlivnit, a připravuji se na předsezonní přípravu," vyjádřil se Harden k situaci u Sixers. NBA rovněž uvedla, že v rámci vyšetřování vedla s hráčem rozhovor, a potvrdila, že výroky "odkazovaly na Hardenovo přesvědčení, že 76ers nevyhoví jeho žádosti o výměnu".

Desetinásobný účastník Utkání hvězd v červenci týmu sdělil, že chce být vyměněn. Philadelphia doufala, že Hardenův příchod z Brooklynu v únoru 2022 pomůže klubu konečně bojovat o titul šampiona NBA.

Celek vedený nejužitečnějším hráčem NBA Joelem Embiidem se však v posledních dvou sezonách zasekl v semifinále play off Východní konference.