Krejčí toho v Atlantě příliš nestihl, Hawks se jeho služeb i přes platnou smlouvu vzdali

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Krejčí toho v Atlantě příliš nestihl, Hawks se jeho služeb i přes platnou smlouvu vzdali

Vít Krejčí nebude nadále působit v zámoří v Atlantě.
Vít Krejčí nebude nadále působit v zámoří v Atlantě.Profimedia
Jediný český basketbalista v NBA Vít Krejčí (23) končí po jedné sezoně v Atlantě. Klub na svém webu oznámil, že se rozhodl vzdát jeho služeb. Strakonický odchovanec měl na příští ročník negarantovanou smlouvu na 1,8 milionu dolarů (39 milionů korun).

"Atlanto, díky! Nebylo to dlouhé, ale tohle město a fanoušky budu mít navždycky rád," rozloučil se Krejčí s dosavadním působištěm na instagramu.

Do Atlanty přišel loni v září z Oklahomy, v jejímž dresu odehrál svou premiérovou sezonu v NBA. V Hawks měl výrazně menší vytížení. Za Atlantu nastoupil v 29 zápasech, na palubovce strávil v průměru necelých šest minut a měl průměr 1,2 bodu.

Krejčí doplatil na zužování kádru Hawks před novou sezonou z finančních důvodů. Atlanta má nyní 15 hráčů s garantovanými smlouvami.

V minulých dnech strakonický rodák startoval s českou reprezentací v předolympijské kvalifikaci v Tallinnu, v níž svěřenci nového trenéra Diega Ocampa neuspěli. Při absenci Tomáše Satoranského nastupoval Krejčí nezvykle na postu rozehrávače a patřil k tahounům obměněného a omlazeného týmu.

Po draftu v roce 2020, na kterém si ho vybral Washington a okamžitě vyměnil do Oklahomy, vstoupil Krejčí do NBA v ročníku 2021/22. Předtím dlouho léčil vážné zranění kolena, které utrpěl v září 2020 v dresu španělské Zaragozy. V první sezoně v zámořské soutěži absolvoval 30 zápasů a měl průměr 6,2 bodu a 23 odehraných minut.