Další skvělý výkon. Krejčí si při těsné porážce Atlanty vylepšil 19 body maximum v NBA

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Další skvělý výkon. Krejčí si při těsné porážce Atlanty vylepšil 19 body maximum v NBA
Vít Krejčí si opět vylepšil své maximum v NBA.
Vít Krejčí si opět vylepšil své maximum v NBA.Profimedia
Basketbalista Vít Krejčí (23) odehrál po individuální stránce nejlepší utkání v NBA. Rodák ze Strakonic sice se svou Atlantou těsně nestačil na Charlotte (114:115), ale opět si vylepšil své bodové maximum ve slavné soutěži. Český reprezentant se odhodlal ke 14 střeleckým pokusům, z nichž osm skončilo úspěšně. K 19 bodům, které Krejčí zaznamenal za 33 odehraných minut, navíc přidal čtyři doskoky a dvě asistence.

Atlanta – Charlotte 114:115

Český reprezentant byl spolu se Srbem Bogdanem Bogdanovičem nejlepším střelcem domácího celku. Přidal také čtyři doskoky a dvě asistence. Radost z povedeného duelu mu ale pokazil Miles Bridges, který košem 3,8 sekundy před koncem zvrátil skóre na stranu Charlotte.

Poprvé od 24. února nastoupil do utkání po zranění ruky lídr Atlanty Trae Young, ani jeho 14 bodů a 11 asistencí ale domácí nezachránilo. Domácí hvězda po zranění odehrála pouze něco přes 20 minut. Realizační tým se totiž v předstihu dohodl s týmovými lékaři na maximální zátěži 21 minut, kterou rozdělí do tří čtvrtin. "Cítím se dobře, ruka je v pořádku," řekl po zápase Young, jenž proměnil všech pět střel z pole.

Vítězové vedle Bridgese, jenž nasbíral 19 bodů, spoléhali na Brandona Millera s 27 body. Hornets už do předkola play-off postoupit nemohou, Hawks jsou naopak na východě desátí a minimálně předkolo si zahrají.

Miami – Dallas 92:111

Dallas si po vítězství 111:92 na palubovce Miami zajistil prvenství v Jihozápadní divizi, v konferenční tabulce skončí nejhůře pátý a v prvním kole play off se potřetí během čtyř let utká s Los Angeles Clippers. "Vítězství v divizi zní skvěle, první cíl si můžeme odškrtnout," řekl trenér Mavericks Jason Kidd. "Práci ale ještě nemáme hotovou, přesto musíme slavit i malá vítězství," řekl autor 25 bodů Kyrie Irving. Předčil jej pouze hvězdný spoluhráč Luka Dončič, který vedle 29 bodů zaznamenal po devíti doskocích a asistencích. Dallas vyhrál v 16. z posledních 18 utkání.

LA Clippers – Phoenix 108:124

Clippers podlehli doma Phoenixu 108:124 a mají před Mavericks před posledními dvěma zápasy náskok už pouze jediné výhry. Suns v omezené rotaci osmi hráčů vrátili soupeři úterní domácí porážku, jejich lídrem byl s 37 body Devin Booker. Clippers nastoupili bez celé základní pětky i některých hráčů z lavičky, a tak s 37 body zářil Bones Hyland, jenž proměnil šest z osmi trojek. Phoenix je v Západní konferenci sedmý se stejným počtem 47 výher jako šesté New Orleans, které drží poslední přímé postupové místo do play off a má zápas k dobru.

Milwaukee – Orlando 117:99

Druhý tým Východní konference Milwaukee už zbytek základní části dohraje bez Giannise Antetokounmpa, jenž laboruje se zraněným lýtkem. Ve středu Bucks dovedli k výhře 117:99 nad Orlandem Bobby Portis s 30 body a 9 doskoky a Damian Lillard, autor 29 bodů a 9 asistencí. Magic mohou teoreticky stále skončit v tabulce třetí, ale i sedmí.

Další zápasy NBA

V šlágru Západní konference mistrovský Denver porazil Minnesotu 116:107 a osamostatnil se před ní v čele tabulky. Nikola Jokič zaznamenal 41 bodů, 11 doskoků a 7 asistencí. Na Timberwolves se dotáhla Oklahoma po jasném vítězství 127:89 nad San Antoniem, v jehož týmu chyběl nováček Victor Wembanyama.

Tabulka NBA