Denver zvládl drama s Golden State a dál vládne NBA, Philadelphia uspěla pošesté v řadě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Denver zvládl drama s Golden State a dál vládne NBA, Philadelphia uspěla pošesté v řadě

Nikola Jokič posbíral v utkání s Warriors 35 bodů a 13 doskoků.
Nikola Jokič posbíral v utkání s Warriors 35 bodů a 13 doskoků.AFP
Úřadující šampioni NBA z Denveru zdolali v napínavém středečním utkání basketbalisty Golden State 108:105 a jsou dál v čele soutěže. Uspěl také nejlepší tým Východní konference Philadelphia, která zdolala druhý 106:103 Boston, jenž po úvodních pěti výhrách v sezoně utrpěl druhou porážku za sebou.

Denver – Golden State 108:105

Denver dovedl k vítězství nad Golde State Nikola Jokič, který nasbíral 35 bodů a 13 doskoků. Na hřišti strávil 36 minut, protože náhradníkům Nuggets se nedařilo. Se svými protějšky prohráli 12:42. "Naší lavičce to dneska nešlo. Mladí kluci asi nebyli nebyli na zápas dost dobře připravení. Stalo se to poprvé v sezoně a musíme se z toho poučit," řekl trenér Denveru Michael Malone, jehož tým vyhrál osmý zápas z dosavadních devíti.

Stephen Curry dal za hosty 23 bodů včetně šesti trojek. Oba týmy byly oslabeny. Denveru chyběl podruhé za sebou Jamal Murray kvůli svalovému zranění. Warriors hráli bez Draymonda Greena, jenž chyběl z osobních důvodů, a nemocného Garyho Paytona.

Philadelphia – Boston 106:103

Philadelphia si ve šlágru proti Bostonu připsala šesté vítězství v řadě, prohrála jen úvodní zápas sezony s Milwaukee. Nejužitečnější hráč minulého ročníku Joel Embiid přispěl k výhře 27 body a 10 doskoky. Tyrese Maxey měl 25 bodů a devět asistencí.

"Máme nového kouče, nový systém, spoustu nových kluků. Snažíme se dostat všechny do tempa a uvidíme, co z toho bude," řekl Embiid. Nejlepším střelcem zápasu byl bostonský Kristaps Porzingis s 29 body.

Další výsledky NBA