Veterán Paul se v NBA stěhuje do Golden State, Oladipo opět oblékne dres Oklahomy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Veterán Paul se v NBA stěhuje do Golden State, Oladipo opět oblékne dres Oklahomy

Chris Paul bude hrát za Warriors.
Chris Paul bude hrát za Warriors.Profimedia
Hvězdný basketbalista Chris Paul (38) bude v NBA hrát za Golden State. Warriors veterána získali z Washingtonu výměnou za Patricka Baldwina, Jordana Poola s Ryanem Rollinsem a dvě volby v draftu. Informoval o tom web celku ze San Francisca. Své působiště změnil také Victor Oladipo (31), který se po šesti letech vrací do Oklahomy. Nové smlouvy se dočkal také Dejounte Murray, jenž si díky ní vydělá více než 2 miliardy korun.

Paul v uplynulé sezoně zaznamenal v průměru 13,9 bodu a 8,9 asistence na zápas. Celkem v NBA dvojnásobný olympijský vítěz dosud odehrál 1214 utkání základní části a 149 v play off, do každého z nich nastoupil v základní sestavě.

Na kontě má 12 účastí v Utkání hvězd, na titul však stále čeká. Nejblíž k němu měl před dvěma lety, kdy s Phoenixem ve finále podlehl Milwaukee. V lize nastupoval také za Oklahomu, Houston, Los Angeles Clippers a New Orleans.

Oladipo se vrací do Oklahomy

Victor Oladipo se v NBA vrací do Oklahomy. Thunder ho získali z Miami, kde přitom zkušený rozehrávač před týdnem prodloužil smlouvu. Dvojnásobný účastník Utkání hvězd už za Oklahomu nastupoval v sezoně 2016/17. O přestupu informovala agentura Reuters.

Oladipo v minulosti hrál i za Houston, Indianu a Orlando, které si ho vybralo jako dvojku draftu v roce 2013. V uplynulé sezoně si v úvodním kole play off poranil vazy v koleně a musel na operaci. Střelecký průměr v NBA má bezmála 17 bodů na zápas.

Oklahoma získala rovněž Davise Bertanse a Casona Wallace z Dallasu, opačným směrem klub poslal Derecka Livelyho.

Atlanta si plácla Murraym

Vedení Atlanty Hawks se dohodlo na čtyřleté smlouvě s rozehrávačem Dejountem Murraym, který je konkurentem českého basketbalisty Víta Krejčího v boji o místo v sestavě. Podle televizní stanice ESPN si šestadvacetiletý americký hráč díky kontraktu, který vstoupí v platnost za rok, vydělá 120 milionů dolarů (2,6 miliardy korun).

Murray přišel do Atlanty loni v létě výměnou ze San Antonia, kde strávil pět sezon. Před sebou má účastník loňského Utkání hvězd poslední rok čtyřleté smlouvy na 64 milionů dolarů. V uplynulém ročníku NBA měl průměr 20,5 bodu a 6,1 asistence na zápas. Lépe na tom byl v týmu Atlanty jen hvězdný Trae Young.