LaVine musí na operaci a v této sezoně NBA už Chicagu nepomůže, nejspíš nestihne ani OH v Paříži

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

LaVine musí na operaci a v této sezoně NBA už Chicagu nepomůže, nejspíš nestihne ani OH v Paříži

LaVineho čeká dlouhá pauza.
LaVineho čeká dlouhá pauza.Profimedia
Hvězda Chicaga Bulls Zach LaVine (28) už do této sezony NBA nezasáhne. Zkušený basketbalista se příští týden podrobí operaci, která má vyřešit jeho dlouhodobé potíže s pravou nohou. Pak bude podle klubového prohlášení mimo hru až šest měsíců. Nejspíš proto nebude k dispozici ani americkému týmu pro olympijské hry v Paříži. V roce 2021 v Tokiu pomohl LaVine basketbalistům USA ke zlatu.

"Dospěl k rozhodnutí, které je pro jeho zdraví asi nejlepší," řekl trenér Chicaga Billy Donovan. "Mám pocit, že udělal maximum, aby mohl hrát. Noha ho pořád trápila a nemohl hrát, jak je zvyklý. Myslím, že to pro něj bylo opravdu frustrující a těžké," dodal kouč.

LaVine přišel kvůli zánětu v noze o 17 zápasů, než se vrátil na hřiště v úvodu roku. V utkání proti Torontu 18. ledna si ale poranil pravý kotník, který už je podle Donovana v pořádku, ale problémy s nohou se nelepší.

V Chicagu působí LaVine od roku 2017, kdy přišel z Minnesoty. Předloni podepsal s Bulls pětiletou smlouvu na 215 milionů dolarů (téměř pět miliard korun).

Bulls jsou s bilancí 23 vítězství a 27 porážek osmí ve Východní konferenci.