Jokič si v NBA připsal další triple double, Westbrook pokořil hranici 25 tisíc bodů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Jokič si v NBA připsal další triple double, Westbrook pokořil hranici 25 tisíc bodů
Westbrook v NBA nastřílel už 25 tisíc bodů.
Westbrook v NBA nastřílel už 25 tisíc bodů.Profimedia
Hvězdný pivot Nikola Jokič (28) popatnácté v sezoně NBA dosáhl na triple double a dovedl mistrovský Denver k vítězství 120:108 nad Portlandem. Připsal si 27 bodů, 22 doskoků a 12 asistencí. Russell Westbrook (35) se při výhře Los Angeles Clippers 136:125 nad Detroitem stal 25. hráčem v historii ligy, který pokořil metu 25 tisíc nastřílených bodů. Do koše Pistons jich nasázel třiadvacet.

Denver – Portland 120:108

Srb Jokič přitom kvůli bolavým zádům vynechal předchozí středeční zápas, ale o dva dny později po krátké pauze byl znovu nezastavitelný. "Někteří z nás to možná považují za samozřejmost, ale radím vám: ceňte si každé příležitosti, kterou máte, abyste ho viděli hrát," řekl kouč Michal Malone.

Denver vybojoval 34. sezonní vítězství a těsně zaostává za lídry Západní konference Oklahomou a Minnesotou. O jediný doskok utekl triple double dalšímu hráči Nuggets Jamalu Murraymu: nasbíral 13 bodů, 10 asistencí a devět doskoků. V dresu Portlandu zůstali třicetibodový Scoot Henderson i Anfernee Simons s 29 příliš osamoceni.

Detroit – LA Clippers 125:136

Westbrook napodobil spoluhráče Jamese Hardena, který mezi hráče s 25 tisíci body vstoupil v prosinci. Povedlo se mu to posledním košem necelé tři minuty před koncem. "Jsem vděčný za to, že jsem v takovém týmu. V žádném případě neberu nic jako samozřejmost," řekl zkušený rozehrávač. Nejlepším střelcem Clippers proti nejhoršímu týmu soutěže byl Kawhi Leonard s 33 body.

San Antonio – New Orleans 113:114

Nejvyrovnanější zápas se v pátek odehrál v San Antoniu, kde domácí podlehli New Orleans 113:114. O výsledku rozhodl posledními čtyřmi body Zion Williamson, vítězný nájezd proměnil 3,8 sekundy před sirénou. Z posledního útoku zkusil Devin Vassell těžkou trojku, ale neproměnil ji.

"Vážně nevím, jak Zion poslední nájezd proměnil. Jste v plné rychlosti, jsou u vás tři protihráči včetně Wembanyamy, který skvěle blokuje, a stejně dáte koš," pochválil Williamsona spoluhráč José Alvarado. Williamson zakončil duel s 33 body a osmi doskoky. Domácí celek, jenž prohrál potřetí v řadě a uzavírá tabulku západu, táhl Vassell s 28 body včetně pěti trojek, nováček Victor Wembanyama skončil na 16 bodech, 14 doskocích a sedmi přihrávkách.

Další zápasy

Atlanta, stále bez Víta Krejčího, porazila Phoenix 129:120. Vedl ji Trae Young s 32 body a 15 asistencemi, Suns nestačilo 35 bodů Kevina Duranta či 24 Devina Bookera.

Kompletní výsledky zápasů NBA