Satoranský s Veselým mají slavného parťáka. Rubio po odchodu z NBA začne trénovat s Barcelonou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Satoranský s Veselým mají slavného parťáka. Rubio po odchodu z NBA začne trénovat s Barcelonou
Ricky Rubio se z NBA přesouvá do Španělska.
Ricky Rubio se z NBA přesouvá do Španělska.AFP
Hvězdný španělský basketbalista Ricky Rubio (33), který na začátku roku ukončil po 12 letech svou kariéru v NBA, se zapojí do tréninku Barcelony. Se svým bývalým týmem, v němž působí čeští reprezentanti Tomáš Satoranský (32) a Jan Veselý (33), se začne připravovat od úterý. Katalánský klub to oznámil na svém webu.

Rubio vloni v srpnu přerušil kariéru, aby se mohl soustředit na své duševní zdraví. Nyní na sociální síti X uvedl, že je v závěrečné fázi psychického zotavování.

"Mým dalším krokem bylo požádat FC Barcelona, zda bych s nimi mohli bez jakéhokoli závazku trénovat, aniž bych narušil jejich plány. Předem jim děkuji za pochopení a podporu," napsal třiatřicetiletý rozehrávač.

Barcelonský dres oblékal Rubio v letech 2009-2011 před odchodem do NBA a vyhrál s týmem Evropskou ligu i španělskou nejvyšší soutěž. V zámořské lize nastupoval za Minnesotu, Utah, Phoenix a Cleveland.

Se španělskou reprezentací Rubio dvakrát triumfoval na mistrovství Evropy, v roce 2019 slavil titul i na světovém šampionátu. Ve sbírce má také stříbro a bronz z olympijských her.