Téměř po roce zpět v NBA. Krejčí v dresu Atlanty naskočil do závěru zápasu proti Charlotte

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Téměř po roce zpět v NBA. Krejčí v dresu Atlanty naskočil do závěru zápasu proti Charlotte
Vít Krejčí se vrátil na palubovku NBA.
Vít Krejčí se vrátil na palubovku NBA.Profimedia
Český basketbalista Vít Krejčí (23) si poprvé od loňského dubna zahrál v NBA. Za Atlantu nastoupil na závěrečné dvě a půl minuty při porážce 99:122 v Charlotte, do statistik se nezapsal.

Charlotte – Atlanta 122:99

Po 30 odehraných zápasech za Oklahomu City v ročníku 21/22 a 29 utkáních v dresu Atlanty v minulém ročníku zasáhl Krejčí do své třetí sezony v elitní zámořské soutěži. V uplynulých týdnech se třiadvacetiletý rodák ze Strakonic po zdravotních problémech rozehrával v rezervním týmu Hawks v G-League.

Charlotte poprvé v sezoně vyhrálo třetí utkání za sebou. Brandon Miller se o to zasloužil 26 body. Za Atlantu dal 21 bodů De'Andre Hunter. Obvyklý lídr Hawks Trae Young nasbíral 12 bodů a stejný počet asistencí.

Dallas San – Antonio 116:93

Texaské derby ovládl Dallas, který zdolal San Antonio 116:93 a vyhrál pošesté v řadě. Kyrie Irving k tomu přispěl 34 body, devíti doskoky a sedmi asistencemi. Luka Dončič přidal 27 bodů, devět doskoků a sedm asistencí. Tři minuty před koncem však musel opustit hřiště kvůli ošetření krku.

San Antonio, které je poslední v Západní konferenci, prohrálo osmé z posledních devíti utkání. Victor Wembanymama po nedávném triple doublu nasbíral 26 bodů a devět doskoků.

New Orleans – Washington 133:126

Basketbalisté New Orleans přestříleli Washington 133:126. Pelicans vedl Zion Williamson, jenž nastřádal 36 bodů a osm asistencí. Sekundovali mu s 26 body C.J. McCollum a s 18 body Brandon Ingram. Domácí pokazili životní zápas Denimu Avdijovi, jenž nastřílel 43 bodů včetně šesti trojek a přidal 15 doskoků.

"Hrál skvěle od začátku do konce a na obou stranách hřiště. I když byl jeho tým v danou chvíli dole, Avdija měl energie stále dost. Takového hráče musíte ocenit," uvedl Williamson na adresu izraelského střelce.

Golden State – LA Clippers 125:130

Výborný výkon ozdobený 41 body a devíti trojkami předvedl také Stephen Curry, ale Golden State po sérii pěti vítězství prohrál s Los Angeles Clippers 125:130. Curry dal jako první hráči v historii alespoň sedm trojek ve čtyřech zápasech po sobě.

Za hosty, kterým chyběl kvůli zranění nohy nejlepší střelec Kawhi Leonard, nasázel 26 bodů James Harden, o dva méně měl Paul George. Clippers uspěli, i když v úvodu poslední čtvrtiny prohrávali o 14 bodů.

Další zápasy NBA

Los Angeles Lakers bez zraněného LeBrona Jamese zvítězili na hřišti Utahu 138:122. Anthony Davis se na výhře podílel 37 body a 15 doskoky. Rui Hačimura si 36 body vylepšil osobní rekord, když proměnil šest trojek.

Lídr soutěže Boston si podruhé v týdnu poradil s Brooklynem, tentokrát ho doma porazil vysoko 136:86 a vyhrál pošesté v řadě. Nejlepším střelcem zápasu byl náhradník Payton Pritchard, který dal 28 bodů. Derrick White přispěl k výhře 27 body.

Memphis ukončil sérii devíti porážek vítězstvím nad Houstonem 121:113. Paolo Banchero přispěl 36 body včetně šesti trojek k výhře Orlanda nad New York Knicks 118:100.