Černý rekord. Basketbalisté Detroitu prohráli v NBA už 27. zápas za sebou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Černý rekord. Basketbalisté Detroitu prohráli v NBA už 27. zápas za sebou
Zklamaní hráči Detroitu.
Zklamaní hráči Detroitu.Profimedia
Basketbalisté Detroitu podlehli v úterý 112:118 Brooklynu a připsali si 27. porážku za sebou, čímž stanovili nový negativní rekord v sezoně NBA. Jedna porážka Pistons chybí k vyrovnání absolutního rekordu Philadelphie, která svých 28 proher v řadě rozdělila mezi ročníky 2014/15 a 2015/16. V příštím utkání se Detroit představí na hřišti nejlepšího týmu soutěže Bostonu...

Detroit – Brooklyn 112:118

 

Pistons poznali radost z výhry naposledy v prvním domácím utkání sezony 28. října. Proti Nets vedli až o 14 bodů. Navíc se mohli spolehnout na Cadea Cunninghama, autora 41 bodů, z toho 37 ve druhé půli, devíti doskoků a pěti asistencí. Ve výsledku to ale před téměř 20.000 fanoušky nestačilo.

 

"Velká část zátěže je svěřena mně, na hřišti i v šatně. Každý den se snažím tým vést, ale vzhledem k bilancí 2-28 je vidět, že se mi to zatím nedaří. Je tak správně, že jsem tváří všeho, co se děje," prohlásil Cunningham, jenž trefil 15 z 21 střel. Jeho jediným spoluhráčem s více než 15 body byl Bojan Bogdanovič (23).

O odpovědnost se hlásil i kouč Detroitu Monty Williams. "Musíme být k sobě upřímní. Nikdo na sobě nechce mít nálepku, jakou teď máme my, navíc je prostě tohle moje práce. Trenéři jsou hodnoceni na základě svých výsledků," řekl.

Brooklyn dovedli k výhře Cameron Johnson s 24 a Mikal Bridges s 21 body, celkem se tým opíral o šest dvouciferných střelců.

Ostatní zápasy

Atlanta podlehla v Chicagu 113:118 a na její lavičce na rozdíl od sobotního duelu s Memphisem nebyl Vít Krejčí, jenž před Vánoci s Hawks podepsal dvoucestný kontrakt. Podle informací na sociálních sítích zamířil český basketbalista do záložního týmu College Park Skyhawks.

Nečekaně jednoznačně skončil šlágr dne mezi předními celky Západní konference, v němž Oklahoma City porazila Minnesotu 129:106. Po třetí části byl duel stále jen o 11 bodů, závěrečnou čtvrtinu ovšem Thunder ovládli 27:15. Exceloval Shai Gilgeous-Alexander, jenž nasbíral 34 bodů a devět asistencí.

"Po většinu utkání jsme hráli jako tým na obou stranách palubovky. Když to dokážeme a k tomu si i věříme, obvykle nám věci vycházejí tak, jak chceme," řekl po utkání. Sekundovali mu Jalen Williams s 21, respektive Luguentz Dort a Chet Holmgren s 20 body. Thunder trefili 61 procent střel. Oklahoma City nyní drží na třetí příčce konference bilanci 19-9 a na druhý Denver ztrácí v tabulce pouze jedno utkání.

Lídra Západu Minnesotu, která má po porážce bilanci 22-7, vedl Anthony Edwards s 25 body. Nikdo další ale nepřidal víc než 17 bodů. Wolves navíc v utkání ztratili 24 míčů.

Nejlepším střelcem úterního programu byl se 43 body De'Aaron Fox, jeho Sacramento nicméně jasně prohrálo v Portlandu 113:130. Fox přidal také osm doskoků, jeho parťák Domantas Sabonis k 34 bodům doskočil 12 míčů, nikdo další z týmu ale nedal víc než devět bodů. Kings proměnili jen 10 ze 42 trojek.

Domácím sice chyběli Deandre Ayton a Shaedon Sharpe, kariérním maximem 25 bodů se nicméně blýskl Duop Reath, jenž přidal i devět doskoků. Devětadvacet bodů zaznamenal obvyklý lídr Anfernee Simons. Zkušený Malcolm Brogdon nasbíral 19 bodů a nováček Scott Henderson 17 bodů a 11 asistencí.

Další úspěšnou jízdu má za sebou Ja Morant, jenž 31 body pomohl Memphisu k výhře 116:115 v New Orleans. Victor Wembanyama sice nastřílel 15 bodů, ale jeho San Antonio podlehlo Utahu 118:130 a má už pátou porážku za sebou.