V NBA uspěli lídři konferencí Boston i Minnesota. Edwards a Tatum se blýskli 41 body

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

V NBA uspěli lídři konferencí Boston i Minnesota. Edwards a Tatum se blýskli 41 body

V NBA uspěli lídři konferencí Boston i Minnesota. Edwards a Tatum se blýskli 41 body
V NBA uspěli lídři konferencí Boston i Minnesota. Edwards a Tatum se blýskli 41 bodyProfimedia
Basketbalisté Minnesoty zvítězili v NBA na palubovce Portlandu 121:109 a udrželi první příčku v tabulce Západní konference před Oklahomou City, která vyhrála 127:113 v Orlandu. Výhru Minnesoty řídil 41 body Anthony Edwards. Také Jayson Tatum nastřílel 41 bodů a dovedl vedoucí tým soutěže Boston k vítězství 118:110 v Brooklynu.

Portland –⁠⁠⁠⁠⁠ Minnesota 109:121

Minnesota potřebovala v Portlandu vyhrát a rychle získala dvouciferné vedení. Jenže domácí pak zabrali a před poslední čtvrtinou srovnali krok. Timberwolves rozhodli až za stavu 94:90, kdy soupeři odskočili šňůrou 17:2 až na 20 bodů.

Brooklyn –⁠⁠⁠⁠⁠ Boston 110:118

Boston postrádal jednu z hvězd Kristapse Porzingise, ale dokázal ho nahradit, když všichni hráči základní sestavy měli dvouciferný počet bodů. Tatum k 41 bodům přidal i 14 doskoků. Už do poločasu dal 31 bodů, čímž vyrovnal své osobní maximum. "Mám výborné spoluhráče a bylo mi jasné, že pro výhru je důležité, abych je ve druhé půli více zapojil. Nemám potřebu se honit za body, hlavní jsou vítězství," řekl Tatum.

Orlando –⁠⁠⁠⁠⁠ Oklahoma City 113:127

V Orlandu začali oslavou. Domácí vyvěsili v hale dres s číslem 32, které nosil Shaquille O'Neal, jenž v Orlandu začal svou hvězdnou kariéru a stal se prvním hráčem Magic, kterého klub takto ocenil. Oklahoma City soupeře ve slavnostní den nešetřila a uštědřila mu porážku. O tu se postarali ve výborné formě hrající Jalen Williams s 33 body a Shai Gilgeous-Alexander s 32 body.

Milwaukee –⁠⁠⁠⁠⁠ Miami 97:123

Miami si překvapivě snadno poradilo s Milwaukee a na jeho hřišti vyhrálo 123:97. Hosté přitom byli oslabeni o tři hráče v čele s Jimmym Butlerem. Šanci v základní sestavě dostal mladý Nikola Jovič, který v předchozích týdnech vypadl z rotace. Příležitost využil a 24 body si vylepšil osobní rekord v NBA. Bam Adebayo k výhře přispěl druhým triple doublem v sezoně za 16 bodů, 12 doskoků a 11 asistencí.

Miami se povedlo ubránit hvězdy soupeře. Janis Adetokunbo dal 23 bodů, ale výrazněji se neprosadil. Poprvé za uplynulý rok neházel ani jeden trestný hod, neboť se nedostával do svých nájezdů. Damian Lillard měl 16 bodů.

Phoenix –⁠⁠⁠⁠⁠ Sacramento 130:127

Phoenix i přes brzké odstoupení Bradleyho Beala ze hry vybojoval výhru 130:125 nad Sacramentem. Kings sice ještě dvě a půl minuty před koncem o bod vedli, ale pak dal do té doby nenápadný Devin Booker 10 ze svých 25 bodů a dovedl Suns k vítězství. Kevin Durant přidal 28 bodů. Sacramentu nepomohlo ani 40 bodů De'Aarona Foxe a triple double Domantase Sabonise za 35 bodů, 18 doskoků a 12 asistencí.