Pardubice se chtějí vyšvihnout ze spodku tabulky NBL. Kádr posílil Chatman, čtyři hráči končí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Pardubice se chtějí vyšvihnout ze spodku tabulky NBL. Kádr posílil Chatman, čtyři hráči končí
Jedním z končících hráčů je i Američan Bryce Alford (v popředí).
Jedním z končících hráčů je i Američan Bryce Alford (v popředí).Instagram BK KVIS Pardubice / Milan Křiček
Tým pardubických basketbalistů, kteří po sérii čtyř porážek klesli na deváté místo ligové tabulky, dozná výrazných změn. Zástupci Beksy dnes ve videopřenosu na klubovém webu oznámili, že v mužstvu nebudou pokračovat Jan Štěrba, Martin Kheil ani Američané Bryce Alford a Joey Brunk. Východočechy naopak posílí jiný americký hráč Kameron Chatman, který v minulé sezoně nastupoval za Brno.

"Jednali jsme s ním už v létě. Teď jsme se k tomu vrátili, byl stále volný a rychle jsme se domluvili. Dnes přilétá. Máme dva týdny na to, abychom ho zapracovali do týmu," uvedl generální manažer Martin Marek s odkazem na nadcházející reprezentační pauzu.

Štěrba, který přišel do Pardubic loni po dlouholetém působení v USK Praha, skončil podle Marka z výkonnostních důvodů. "Ukončili jsme smlouvu. Výkony a produktivita nekorelují s výší jeho smlouvy, což si nemůžeme dovolit," řekl Marek.

Kheil, jenž přestoupil v létě z pražské Slavie, neodehrál kvůli zranění nohy za Pardubice ani jeden zápas. Zdravotní problémy ukončily předčasně i angažmá Brunka, který má potíže se zády. "Už je měl jednou operované. Bude se těžko nahrazovat. Ale bohužel i vzhledem k časovému rozsahu toho zranění v řádu měsíců jsme se dohodli na ukončení kontraktu," uvedl Marek.

Alford měl smlouvu na tři měsíce a vedení klubu se rozhodlo ji neprodloužit. Pohyb v kádru podle Marka ještě není uzavřen.

Tabulka NBL