Hvězdný Dončič v přípravě Dallasu proti Realu hrál jen pět minut, ale stihl tři trojky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hvězdný Dončič v přípravě Dallasu proti Realu hrál jen pět minut, ale stihl tři trojky

Luka Dončič hrál proti Realu jen krátce.
Luka Dončič hrál proti Realu jen krátce.Profimedia
Basketbalista Luka Dončič (24) při návratu do haly Realu Madrid zasáhl kvůli drobnému zranění lýtka jen na pět minut do přípravného utkání basketbalistů Dallasu na sezonu NBA, stihl ale proti svému bývalému týmu trefit tři trojky. Mavericks s úřadujícím vítězem Evropské ligy prohráli 123:127 a stále čekají v přípravném období na vítězství. V ofenzivně vedené exhibici padlo 36 tříbodových košů, dvacet jich proměnili domácí hráči, nejlepším střelcem zápasu byl ale s 21 body autor pěti trojek Tim Hardaway v dresu zámořského týmu.

Dončič se do haly WiZink Center vrátil po pěti letech a dostalo se mu bouřlivého přivítání. Zaplněné hlediště shlédlo video věnované slovinské hvězdě a obrovský aplaus sklidil i hráčův proslov ve španělštině. Kromě domluvené úvodní pětiminutovky ale pak Dončič proseděl zápas na lavičce kvůli zranění z tréninku.

Statistiky utkání Real Madrid – Dallas Mavericks 127:123

Dončič v Realu působil od 13 let, odehrál za něj čtyři sezony a získal tři španělské tituly. Angažmá tam završil v roce 2018 triumfem v Evropské lize, navíc tehdy získal v 19 letech jako nejmladší basketbalista v historii soutěže ocenění MVP pro nejužitečnějšího hráče Euroligy i finálového turnaje. Rok na to už byl vyhlášen nejlepším nováčkem NBA.

Tým Dallasu se do Madridu přesunul z Abú Zabí, kde v minulých dnech dvakrát prohrál s Minnesotou. Do sobotního utkání zasáhl v dresu Timberwolves český reprezentant Vít Krejčí a dal čtyři body. Dončič v těchto duelech odehrál dohromady 36 minut a nastřílel 43 bodů.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport