Bilbao přidalo třetí výhru v řadě, řádění bratrů Williamsových odnesla Almería

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bilbao přidalo třetí výhru v řadě, řádění bratrů Williamsových odnesla Almería
Iňaki Williams otevřel skóre v 10. minutě.
Iňaki Williams otevřel skóre v 10. minutě.AFP
Athletic Bilbao si v domácím prostředí poradil s Almeríi 4:0 a po předehrávce 7. kola španělské La Ligy si pojistil setrvání na třetí příčce za Realem Madrid a Barcelonou. Hrdiny utkání se stali bratři Williamsové, každý z nich si totiž připsal gól a asistenci.

Utkání začalo ve vysokém tempu, když už v úvodní minutě střílel těsně vedle brány Iňaki Williams. O chvíli později na druhé straně z velké dálky tvrdě vypálil Samú Costa, ale přesně do míst, kde stál brankář. První gól na sebe přesto nenechal dlouho čekat, v 10. minutě vyslal centr Nico Williams a ten přesnou hlavičkou umístil na zadní tyč starší z obou bratrů Iňaki Williams.

Bilbao pokračovalo v ofenzivní hře a domácí ochozy se mohly radovat z druhého gólu už o sedm minut později, když se k míči ve vápně dostal Oihan Sancet a zkušeně překonal gólmana Almeríe. Baskové i nadále hýřili aktivitou, k dalším brankovým příležitostem se už ale nedostali.

Statistiky utkání Bilbao - Almería

Bilbao začalo i druhý poločas ve stejném duchu jako ten první. Pět minut po začátku druhého dějství způsobil krátkou radost domácích fanoušků opět Iňaki Williams, jeho gól však po konzultaci s VAR nemohl být uznán kvůli těsnému ofsajdu.

Nakonec to však domácí příznivce mrzet nemuselo, v 62. minutě totiž opět úřadovalo bratrské duo Williamsů, tentokrát ale v opačných rolích. Iňaki Williams posunul míč uvnitř vápna na Nica, který si poradil s obráncem a procedil míč mezi nohama brankáře do sítě. Poslední hřebíček do rakve v závěru ještě zaťukal nekompromisně proměněnou penaltou Mikel Vesga.

Forma Basků se tak očividně začala zlepšovat i na vlastním stadionu, na němž zapsali druhou výhru v řadě. V příštím kole se 8. října představí na hřišti Sevilly. Almería, která prohrála počtvrté za sebou, přivítá tentýž den Vallecano.

Livesport hráč utkání: Iňaki Williams (Ath. Bilbao)

Tabulka La Ligy