Bo Cruz je tady, zdravil Satoranský na hotelu hvězdu filmu Hustle

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bo Cruz je tady, zdravil Satoranský na hotelu hvězdu filmu Hustle
Juan Hernangómeze bojuje na EuroBasketu v barvách Španělska.
Juan Hernangómeze bojuje na EuroBasketu v barvách Španělska.Profimedia
Film z prostředí NBA Hustle, který měl letos premiéru, hodně zaujal i basketbalovou komunitu včetně české hvězdy Tomáše Satoranského (30). S jeho hlavní postavou Juanchem Hernangómezem (26) se zná díky působení v Seville s jeho bratrem Willym a potkávají se i v berlínském Sheraton Grand Hotelu Esplanade při mistrovství Evropy. Takže opora španělského týmu neušla jeho vtípkům.

"V sobotu jsem s ním mluvil na hotelu a říkám: 'Bo Cruz je tady'. Tak se smál. Já se tedy ze Sevilly mnohem víc znám s jeho bráchou Willym, který je teď v New Orleans. Oni jsou ale neskutečně přátelská rodina, byl jsem s nimi dost v kontaktu a párkrát i ve Španělsku, když Juancho navštívil bráchu," řekl Satoranský.

Juancho Hernangómez je hlavní postavou společně s americkým hercem Adamem Sandlerem, vyhlášeným fanouškem basketbalu. "Dost mě překvapilo, když mi Willy vyprávěl, že brácha bude v tomhle filmu hrát hlavní roli. Zhostil se toho úžasně, na to, že neměl žádné herecké zkušenosti, i když jsou tam momenty, kde je vidět, že je to hlavně basketbalista," podotkl Satoranský.

Program play off EuroBasketu

Snímek, který hodně zaujal i lidi mimo basketbal, nadchnul také Čecha s nejvýraznější stopou v NBA. "Byl jsem z něj nadšený, což se basketbalistům moc nestává. Je to natočené dost realisticky, aby se to dostalo za kulisy celého kolotoče NBA. Juanchův spoluhráč z Minnesoty Edwards tam hraje naprosto skvěle, klidně by se tím mohl začít živit. A Juancho se mi k tomu filmu hodí, hlavně tam ukázali i španělské basketbalové prostředí," řekl bývalý hráč Washingtonu, Chicaga, New Orleans a San Antonia, který ve Španělsku hrál za Sevillu a po šesti letech se vrací do Barcelony.

"Zajímavé je, že jsem se tam mihnul i já," smál se Satoranský. Na konci je v záběrech použitých z NBA. "Když tam Khris Middleton najíždí, je to během titulků, kde jsou úplně na konci představování jednotliví herci. Někdo mi ten záběr poslal. Jinak je zobrazen život těch skautů, kteří objíždějí celý svět. Na začátku je vtipné, jak se všude cpe hamburgery, protože Američani to mají rádi všude, i když by si mohli zajít do té nejlepší restaurace. Tohle docela trefili."

Statistiky utkání Španělsko - Litva

Satoranský se objevil i v českém filmu Zlatý podraz, tam měl už ale aktivní roli a absolvoval natáčení. Mihl se v roli cestujícího na nádraží. "To byl docela rozdíl. Sám bych si ale na velkou roli nevěřil. Bylo by pro mě náročné vstoupit do takových neznámých vod. Člověk na to musí mít sebevědomí a možná Juancho už nějakou předchozí zkušenost měl, navíc to bylo v angličtině. Já bych šel do hodně věcí, ale do filmu ne," řekl milovník kinematografie, který navštěvuje i festival v Karlových Varech.

Velkou roli ve filmu Hustle má i právě Anthony Edwards, který v roli Kermita Wiltse znepříjemňuje život Cruzovi. Podle Satoranského je ve skutečnosti úplně jiný. "On je na hřišti úplně nejskvělejší. Vypadá sice, že bude hodně trashtalkovat, ale on spíš vtipkuje. Zažil jsem to i osobně. Pro něj spíš bylo zajímavé, že si to vyzkoušel z druhé strany," prohlásil.

Podle Satoranského film dobře popisuje trh s hráči a testy před draftem. "Tohle jsem sám neměl rád. Přišlo mi, že jsme tam jak na nějakém přezkoušení. Všechny ty pohovory s kluby, přišlo mi to nepřirozené. Dost mě některé otázky i překvapily. Člověk přicházející z Evropy si přijde jako v jiném světě," konstatoval.

"Já na draft combinu v Chicagu byl jen jeden den a jako jediný Evropan. Tehdy mě to i dost zaskočilo, jak to probíhá. Byl tam tuším i Damian Lillard, byl to tehdy dost silný draft s velkým počtem hvězd. Já pak přelétával ještě na prestižní kemp do Trevisa a bylo to celé jako výběrové řízení," dodal Satoranský.