Boleslav - Sparta 1:3. Favorit vyhrál potřetí v řadě a vede neúplnou ligovou tabulku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Boleslav - Sparta 1:3. Favorit vyhrál potřetí v řadě a vede neúplnou ligovou tabulku

Aktualizováno
Boleslav - Sparta 1:3. Favorit vyhrál potřetí v řadě a vede neúplnou ligovou tabulku
Boleslav - Sparta 1:3. Favorit vyhrál potřetí v řadě a vede neúplnou ligovou tabulkuProfimedia
Mladá Boleslav rozhodně patří mezi oblíbené soupeře pražské Sparty, ve FORTUNA:LIZE ji totiž porazili už pošesté za sebou. Pod vítězství 3:1 se góly podepsali Lukáš Juliš (27), Asger Sörensen (26) a Tomáš Čvančara (22).

Sparťané, v Boleslavi tradičně podporovaní spoustou svých fanoušků, mohli jít hned ve 2. minutě do vedení, jenže David Pavelka z dobré pozice branku minul. O několik chvil později měl další šanci Pražanů Jakub Pešek, jeho střelu ale Martin Polaček vytáhl.

Utkání mělo zkraje slušné tempo, postupně však začala být k vidění hlavně spousta ostrých soubojů. V důsledku jednoho z nich musel odstoupit Pešek, a tak si další čas na hřišti v rudém šel připsat Jakub Jankto. Ve 38. minutě už se diváci dočkali i branky, Marek Matějovský posadil centr na hlavu Denise Donáta a ten svým prvním ligovým gólem v kariéře otevřel skóre. 

Statistiky utkání Mladá Boleslav - Sparta

Vstup do druhého poločasu svěřencům Briana Priskeho vyšel podle představ – po pár minutách hry se na hranici vápna k míči dostal Lukáš Juliš a přízemní střelou v 50. minutě srovnal na 1:1.

Bezmála po hodině hry už hosté vedli, po rohovém kopu se ze svého prvního zásahu ve sparťanském dresu radoval dánský stoper Sörensen. Od této chvíle byli Letenští na hřišti lepším týmem a modrobílé téměř do ničeho nepouštěli. Naopak Václav Drchal mohl zvýšit sparťanské vedení, ale sám před brankářem neuspěl.

V 89. minutě se však nakonec Sparta třetí branky dočkala, gólový účet v Lokotrans Areně uzavřel Tomáš Čvančara. Sparta tak potvrdila úspěšnou bilanci proti Boleslavi a připsala si třetí výhru v řadě.

Livesport hráč utkání: Casper Höjer (Sparta Praha)

Tabulka FORTUNA:LIGY