Sparta se dohodla s Feyenoordem, za Hancka vyinkasuje přes 200 milionů korun

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Sparta se dohodla s Feyenoordem, za Hancka vyinkasuje přes 200 milionů korun
Hancko se stěhuje do Feyenoordu.
Hancko se stěhuje do Feyenoordu.Profimedia
Dávid Hancko (24) nevyslyšel prosby sparťanských fanoušků a podle serverů iDnes.cz a iSport.cz přestupuje do nizozemského Feyenoordu. Holandský celek pošle na Letnou za slovenského reprezentanta, který se vyprofiloval v klíčového obránce Sparty, zhruba 8 milionů eur (asi 200 milionů korun), další 2 miliony eur (asi 50 milionů korun) pak v možných bonusech.

Hancko přišel do Sparty v létě 2019 z Fiorentiny nejprve na hostování s opcí, kterou Letenští využili o dva roky později. Čtyřiadvacetiletý zadák se vypracoval ve velkou oporu a v této sezoně také plnil roli kapitána během zranění Ladislava Krejčího mladšího.

Odchovanec Žiliny se ale na konci července také podepsal pod vyřazení Sparty z kvalifikace Evropské konferenční ligy, když po jeho obrovské chybě Viking Stavanger v nastaveném čase odvety 2. předkola vstřelil rozhodující gól na 2:1.

Za Spartu, které předloni pomohl k triumfu v domácím poháru, Hancko odehrál 102 soutěžních zápasů, vstřelil 20 branek a přidal 11 asistencí. Českou nejvyšší soutěž opouští s bilancí 76 utkání, 14 gólů a osmi asistencí.

Podle médií měl Feyenoord o Hancka dlouhodobě velký zájem a postupně zvyšoval nabídku. Trenér Sparty Brian Priske po nedělní ligové výhře 2:0 nad Olomoucí uvedl, že si tým bez slovenského obránce ani nechce představit. Podle dánského kouče by si Hancko v případě setrvání na Letné mohl po sezoně vysloužit ještě lepší přestup.

Aktuální soupiska fotbalistů Feyenoordu