Livesport hráč kola české ligy: Nová opora Baníku i střelecká forma obránců

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport hráč kola české ligy: Nová opora Baníku i střelecká forma obránců

Petr Jaroň má za sebou životní zápas proti Zlínu, kterému vstřelil i svůj první ligový gól.
Petr Jaroň má za sebou životní zápas proti Zlínu, kterému vstřelil i svůj první ligový gól.Profimedia
Ve 3. kole FORTUNA:LIGY bylo sudími vytaženo hned sedm červených karet, kromě trestů však zápasy nabídly i řadu zajímavých hráčských výkonů. Například Michal Ševčík (20) dokázal skórovat i ve třetím ligovém zápase a velkou měrou se podílí na povedeném vstupu Zbrojovky do sezony. Dařilo se i dalším, ale titul hráč víkendu Livesport.cz získal Petr Jaroň (20), který dovedl gólem a asistencí Baník k první výhře sezony.

Petr Jaroň (Baník Ostrava)

Do ligy nakoukl mladý záložník Baníku už v minulé sezoně, střelecky se však prosadit nedokázal. V letošním ročníku zatím Jaroň naskočil do všech utkání a pomalu se stává základním stavebním kamenem ostravského celku. Ve víkendovém utkání proti Zlínu zaznamenal svůj první ligový gól, který byl navíc vítězný. O pár minut později přidal i asistenci, když připravil branku pro Davida Buchtu.

"Jaroň měl první ligový gól i první asistenci, jsem rád, že se ve finální fázi uklidnil. Je to zajímavý hráč z vlastní líhně, takže asi spousta baníkovských fanoušků bude nadšená, že se rozstřílel. Jako v minulosti někteří top hráči, které ani radši nebudu jmenovat, aby z toho Jaroňovi nebylo špatně. Baroš, Lukeš, Svěrkoš. Uvidíme, co z něho bude," řekl Vrba na tiskové konferenci pro klubový web.

"Hlavní je, že jsme po těch dvou nepodařených zápasech vyhráli. Už jsme potřebovali bodovat. Výhra je pro mě o to sladší, že jsem měl v zápase 1+1," nechal se slyšet i samotný Jaroň.

Další hvězdy víkendu

Michal Ševčík (Zbrojovka Brno)

Tři zápasy, tři góly. Ševčík zažívá snový začátek nové sezony, ve které měl být jeho klub ligovým otloukánkem, ale i díky jeho výkonům se Zbrojovka společně s "Klokany" vyhřívá na úplném čele tabulky. 

"Jsme rádi, že se Michalovi daří. My ho v tom podporujeme. To, že má tři branky po třech kolech je pro tak mladého hráče naprosto luxusní. To, že je o něj zájem je super, ale v úterý dostane na tréninku za uši a bude se muset chystat poctivě dalších 14 dní do příštího mistráku," řekl na adresu Ševčíka trenér Dostálek pro klubový web.

Antonín Křapka (Bohemians Praha)

Obránce Bohemians rozhodně nikdy nepatřil mezi ofenzivní hrozby, což potvrzuje i jeho celková bilance v lize, kde měl do letošní sezony bilanci 146 zápasů a 4 branek. Letos se ale v prvních třech kolech převtělil do role střelce, když se trefil jak proti Baníku, tak naposledy proti Teplicím.

"Je to poctivý kluk a nikdy nic nevypustí. Navíc se rozehrál a podává velmi dobré výkony. Proti Ostravě prodloužil dlouhý aut Dan Köstl a Tonda Křapka dal gól. Teď protečoval míč pro změnu Lukáš Hůlka. Je vidět, že kluci se umí chovat správně i před brankou soupeře. Ačkoliv teď dal dvakrát gól Tonda, svůj podíl na gólech mají i ostatní obránci. Doufám, že Tondovi střelecká forma vydrží," řekl o Křapkovi spoluhráč Valeš, který proti Teplicím nastoupil ke stému ligovému utkání.

Casper Höjer (Sparta Praha)

Ve velmi dobré formě zastihl začátek sezony také sparťanského obránce, který se prosadil v posledních dvou duelech proti českobudějovickému Dynamu a olomoucké Sigmě. Zdá se, že příchod dánského trenéra Priskeho mu výrazně prospěl. Proti Olomouci si kromě výstavní rány připsal i asistenci u gólu Karabce.

Před Höjerovým příchodem z Aarhusu na Letnou platil krajní obránce za velmi produktivního hráče, kterému střílení a především připravování branek nedělalo problém. V minulé sezoně, kterou z velké části promarodil, si Höjer v 11 zápasech připsal pouze jednu asistenci. Nyní se však dánský obránce snaží naplnit pověst, která ho před jeho příchodem provázela.