Boston vyhrál v NBA nad Memphisem a upevnil si první místo, VanVleet nastřílel 35 bodů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Boston vyhrál v NBA nad Memphisem a upevnil si první místo, VanVleet nastřílel 35 bodů

Fred VanVleet nastřílel 35 bodů a dovedl Toronto k další výhře.
Fred VanVleet nastřílel 35 bodů a dovedl Toronto k další výhře.Profimedia
Basketbalisté Bostonu týmovým výkonem přetlačili v NBA Memphis, zvítězili 119:109 a upevnili si první místo v soutěži. Toronto, usilující o pozici v předkole play off, v neděli vybojovalo důležitou výhru 119:118 nad Detroitem i díky 35 bodům Freda VanVleeta (28). Ten už podeváté v sezoně pokořil hranici třiceti bodů, což se mu povedlo poprvé v kariéře.

Boston – Memphis 119:109

Boston se tentokrát nemohl opřít o svou hvězdu Jaysona Tatuma, který trefil pouze tři z 16 střel. Navíc chyběly zraněné opory Marcus Smart, Jaylen Brown či Malcolm Brogdon. Ale o to kolektivnější a soudržnější výkon Celtics předvedli, když hned osm hráčů dalo dvouciferný počet bodů.

Šesti trojkami zazářil Sam Hauser, Derrick White byl s 23 body nejlepším střelcem vítězů. "Tohle je kouzlo našeho mužstva. Máme tak širokou soupisku, že se pokaždé najde někdo, kdo týmu pomůže," řekl White, který měl i deset asistencí. Memphisu nestačilo ani 25 bodů Ja Moranta.

Toronto – Detroit 119:118

O jediný bod zvítězilo na domácí půdě mužstvo Toronta, které se mohlo opřít o skvělý výkon Freda VanVleeta, jenž proti Detroitu zaznamenal 35 bodů a přidal i osm asistencí. VanVleetovi zdatně sekundoval také Kamerunec Pascal Siakam, který nastřílel 28 bodů. Na straně hostů zářil především Bojan Bogdanovič, ale ani jeho 32 bodů na výhru nestačilo. Zatímco Detroit potvrdil pozici nejhoršího týmu ve Východní konferenci, Toronto udělalo důležitý krok k tomu, aby nechybělo v play off.

Tabulka NBA