Čech má šanci získat další trofej, tentokrát v brance hokejového Chelmsfordu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Čech má šanci získat další trofej, tentokrát v brance hokejového Chelmsfordu
Petr Čech vyměnil trávník ze kluziště.
Petr Čech vyměnil trávník ze kluziště.Reuters
Čtyři roky poté, co pověsil brankářské rukavice na hřebík, má bývalý dlouholetý gólman Chelsea Petr Čech (40) šanci přidat do své sbírky další trofej. Tentokrát ji může vybojovat pro britský hokejový klub Chelmsford Chieftains.

Petr Čech, který s Chelsea vyhrál čtyři tituly v Premier League, Ligu mistrů a pětkrát FA Cup, si plní svůj klukovský sen jako brankář klubu z hrabství Essex.

Ve finále poháru National League Division One South Cup nastoupí proti Invicta Dynamos. Čech do Chelmsfordu přišel loni, předtím působil v nižší soutěži v týmu Guildford Phoenix.

"Přinesl do kabiny klid a dobře se začlenil do mužstva," řekl kapitán Callum Burnett pro BBC Essex. "V posledních několika zápasech byl výborný, takže jsme rádi, že ho tu máme. Věříme mu," doplnil.

Čech debutoval za Chieftains v listopadu proti týmu Oxford City Stars a vysloužil si ocenění muže zápasu. Podle Burnetta se Čechovy předchozí zkušenosti přenášejí na jeho spoluhráče, a to i přesto, že je v hokeji nováčkem.

"Chápeme, kde všude byl a jakou má za sebou minulost, ale on zase chápe, že tohle je jiný sport, že tohle je naše hra a že je úplně jiná než fotbal," řekl Burnett. "Předává nám cenné rady a všichni si jich vážíme. V devíti případech z deseti uhodí hřebíček na hlavičku. Dělá svou práci a my si vážíme toho, že je tu s námi," dodal.

Čech utrpěl v roce 2006 zlomeninu lebky, načež pak nosil ochrannou přilbu, ani to ho však od častokrát brutálního světa ledního hokeje neodradilo. "Pořád mám ten pocit v sobě. Chci hrát a vyhrávat. Nesnáším prohry. Je to stejný pocit, jaký jsem měl, když jsem hrál fotbal," řekl český brankář.