Český krach v Clevelandu. Krejčíková, Siniaková a Fruhvirtová neuhrály ani set

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Český krach v Clevelandu. Krejčíková, Siniaková a Fruhvirtová neuhrály ani set

Aktualizováno
Barbora Krejčíková nezískala proti Tausonové ani set.
Barbora Krejčíková nezískala proti Tausonové ani set.Profimedia
Českým tenistkám se turnaj v Clevelandu vůbec nepovedl. Ze čtyř želízek v ohni neuspělo žádné z nich a navíc se všechna rozloučila s generálkou na US Open bez zisku setu. Barbora Krejčíková (27) se po zranění kotníku nedokázala dostat do formy a v přípravě na poslední grandslam sezony neuhrála ani set, v úterý prohrála v úvodním kole hladce 4:6, 1:6 s dánskou šťastnou poraženou kvalifikantkou Clarou Tausonovou. Kateřina Siniaková (27) vzdala kvůli bolestem zad Španělce Saře Sorribesové a utrpěla pátou porážku po sobě. Dokonce už pošesté v řadě padla Linda Fruhvirtová (18), jež nestačila na světovou šestku Caroline Garciaovou. Již v pondělí vypadla Linda Nosková.

Tausonová – Krejčíková 6:4, 6:1

Barbora Krejčíková v únoru vyhrála po skalpech všech tří hráček TOP 3 turnaj WTA 1000 v Dubaji a v červnu si zahrála finále na trávě v Birminghamu, jinak ale příliš důvodů k úsměvu nemá. 

Na začátku léta ji navíc přibrzdilo zranění kotníku, kvůli kterému vzdala druhé kolo Wimbledonu a několik týdnů pak musela věnovat rekonvalescenci. Se zpožděním dorazila na US Open Series a během dvou turnajů v Ohiu před závěrečným grandslamem sezony neuhrála ani set. 

V Cincinnati nestačila na Viktorii Azarenkovou a nyní v Clevelandu nečekaně prohrála s 90. hráčkou světa Clarou Tausonovou, která se do hlavní soutěže dostala až jako šťastná poražená kvalifikantka. 

Sestřih zápasu Krejčíková – Tausonová
Livesport

Sedmadvacetiletá Krejčíková se v úvodu zápasu dostala do vedení 4:2 a bojovala o další brejk, solidní úroveň své hry ale udržet nedokázala. V dalším průběhu ztratila 10 z 11 gamů a o sedm let mladší Dánce podlehla 4:6, 1:6.

Dvacetiletá Tausonová si proti světové dvanáctce Krejčíkové připsala druhý skalp hráčky TOP 20. O 7. čtvrtfinále na okruhu WTA si dánská tenistka, jež loni figurovala na 33. místě světového žebříčku, zahraje s finalistkou US Open 2021 Leylah Fernandezovou. Kanaďanka už v pondělí vyřadila Lindu Noskovou.  

Siniaková – Sorribesová 2:6, 0:4 / skreč Sin.

Kateřina Siniaková 1. července slavila triumf na trávě v německém Bad Homburgu a zkompletování sbírku trofejí ze všech povrchů. Pak ještě zvládla vstup do Wimbledonu, ale od té doby nevyhrála a utrpěla pátou porážku v řadě.

V rámci přípravy na poslední grandslam sezony se sedmadvacetiletá rodačka z Hradce Králové představila na čtyřech turnajích a vyhrát dokázala jediný set. Po Heather Watsonové, Ljudmile Samsonovové, Markétě Vondroušové a neuspěla ani v Clevelandu proti Španělce Saře Sorribesové,  které vzdala za stavu 2:6 a 0:4 kvůli bolestem zad.

Krejčíková se Siniakovou startují ještě ve čtyřhře, ve které je v úterý čeká čtvrtfinále. Týden před startem US Open, na kterém by měly obhajovat deblový titul, je ale jejich pokračování hodně nejisté.

Garciaová – L. Fruhvirtová 6:3, 6:2

Linda Fruhvirtová v Clevelandu nepřekvapila a prohrála již pošesté v řadě. Osmnáctiletá Češka v Ohiu nestačila na světovou sedmičku Caroline Garciaovou, která vyhrála 6:3, 6:2 a přestřihla šňůru čtyř porážek.

Talentovaná česká tenistka naposledy zvítězila před dvěma měsíci v kvalifikaci v Eastbourne.

Sestřih zápasu Garciaová – L. Fruhvirtová
Livesport

A tak zatímco na předchozích velkých turnajích WTA 1000 v Montrealu a Cincinnati si čeští fanoušci snadno zvykali na úspěchy, nyní musí překousnout čtyřnásobný krach hned v prvním kole.

Kuděrmetovová – Podoroská 3:6, 6:2, 6:1

Třetí nasazená Veronika Kuděrmetovová zahájila své účinkování na turnaji výhrou 3:6, 6:2, 6:1 nad Argentinkou Nadiou Podoroskou.

"První kolo je vždycky těžké. Tím spíš, když se vracím po zranění. Pro mě je teď každý zápas docela náročný, ale jsem šťastná, že jsem tenhle zápas dokázala vyhrát. Děkuju za podporu, moc si jí vážím," řekla světová šestnáctka Kuděrmetovová, jež se ve druhém kole utká se Sorribesovou.

Sestřih zápasu Veronika Kuděrmetovová – Nadia Podoroská
Livesport

Stephensová – Davisová 1:6, 6:3, 6:1

Bývalá světová trojka Sloane Stephensová třetí týden po sobě zvládla svůj první zápas na turnaji. Na domácí půdě v Clevelandu třicetiletá Američanka zdolala po obratu 1:6, 6:3, 6:1 krajanku Lauren Davisovou, oplatila jí dvě letošní porážky z Hobartu a Washingtonu a vzájemnou bilanci upravila na 3:4.

"Celkově to bylo těžké, začala jsem pomalu. Ale postupně jsem se dostala do rytmu a byla ráda, že jsem to zvládla. Hrát proti domácímu oblíbenci je vždy těžké, takže si vážím toho, že jste přišli a fandili. Vím, že to nebylo proti mně. Atmosféra byla opravdu úžasná a očividně se toho tady děje spousta mezi těmi loděmi a auty," komentovala Stephensová.

Sestřih zápasu Stephensová – Davisová
Livesport

O čtvrtfinále si vítězka US Open z roku 2017 zahraje s Mirrou Andrejevovou, jež v Clevelandu hraje popáté v kariéře na turnaji WTA a opět zvládla své úvodní vystoupení. Šestnáctiletá vycházející hvězda porazila 6:0, 3:6, 7:5 šťastnou poraženou kvalifikantku Tamaru Korpatschovou, jež nastoupila místo zraněné veteránky Venus Williamsové.

Výsledky turnaje WTA 250 v Clevelandu