Triumf ve Wimbledonu vystřelil Vondroušovou ve světovém žebříčku na životní maximum

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Triumf ve Wimbledonu vystřelil Vondroušovou ve světovém žebříčku na životní maximum
Vondroušová se ve světovém žebříčku posunula do TOP 10.
Vondroušová se ve světovém žebříčku posunula do TOP 10.Profimedia
Markéta Vondroušová (24) po triumfu ve Wimbledonu poskočila ve světovém žebříčku na desáté místo. Česká tenistka tak poskočila o 32 příček a vylepšila si osobní maximum. Nejlepší Češkou zůstává i nadále Petra Kvitová (33), jež si drží osmou pozici.

Vondroušová v sobotním finále porazila dvakrát 6:4 Ons Jabeurovou z Tuniska a získala první grandslamovou trofej v kariéře. Na turnajích velké čtyřky triumfovala na druhý pokus, před čtyřmi lety neuspěla v boji o titul na Roland Garros.

Ve světovém žebříčku se díky titulu z All England Clubu posunula poprvé v kariéře do nejlepší desítky. Dosavadním maximem Vondroušové v pořadí WTA bylo čtyři roky staré čtrnácté místo.

Vondroušová je aktuálně na 10. místě žebříčku WTA.
Vondroušová je aktuálně na 10. místě žebříčku WTA.Livesport

Českou jedničkou je nadále Petra Kvitová. Dvojnásobná wimbledonská vítězka letos na londýnském grandslamu vypadla v osmifinále a v žebříčku se posunula na osmé místo.

V první stovce je ještě dalších sedm českých tenistek: Barbora Krejčíková (12. místo), Karolína Muchová (18.), Karolína Plíšková (23.), Marie Bouzková (29.), Kateřina Siniaková (33.), Linda Fruhvirtová (56.) a Linda Nosková (61.).

Světovou jedničkou ve čtyřhře je Siniaková před Krejčíkovou. Na 35. místo poskočila Barbora Strýcová, která v neděli v rámci rozlučkového turné s kariérou vyhrála ve Wimbledonu čtyřhru.

Na londýnské trávě s tchajwanskou spoluhráčkou Sie Šu-wej navázaly na společný titul z roku 2019 a sedmatřicetiletá Strýcová si díky finálovému vítězství v pořadí WTA polepšila o 248 míst.

Livesport Daily #41: Jak wimbledonská vítězka začínala s tenisem?
Livesport

Jedničkami Šwiateková a Alcaraz

Ženskou světovou jedničkou je stále Iga Šwiateková z Polska, mužskému žebříčku vládne dvacetiletý Španěl Carlos Alcaraz, který ve Wimbledonu získal druhý grandslamový titul v kariéře.

Alcaraz v nedělní pětisetové bitvě ve finále porazil Srba Novaka Djokoviče a před vítězem rekordních 23 grandslamů udržel první místo. Alcaraz navázal na triumf z loňského US Open.

Alcaraz si pojistil první místo ve světovém žebříčku.
Alcaraz si pojistil první místo ve světovém žebříčku.Livesport