Čeští házenkáři zakončili turnaj ve Francii výhrou nad Nizozemskem, zazářil Piroch

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Čeští házenkáři zakončili turnaj ve Francii výhrou nad Nizozemskem, zazářil Piroch

Čeští házenkáři zakončili turnaj ve Francii výhrou nad Nizozemskem.
Čeští házenkáři zakončili turnaj ve Francii výhrou nad Nizozemskem.Instagram @czechhandballofficial
Čeští házenkáři na závěr přípravného turnaje čtyř zemí ve Francii porazili Nizozemsko 33:30. Svěřenci španělského trenéra Xaviera Sabatého (46) odčinili stejně vysokou středeční prohru s Egyptem a obsadili konečné třetí místo. K vítězství nad účastníkem nadcházejícího mistrovství světa přispěl sedmi brankami nejlepší střelec utkání Tomáš Piroch (22).

Po středeční prohře s Egyptem nastoupili Češi v závěrečném druhém duelu na turnaji proti Nizozemsku, které v prvním zápase podlehlo domácí Francii. Sabatého svěřenci proti mírnému favoritovi od začátku dominovali a ani jednou jej nepustili do vedení.

Hned v úvodní šestiminutovce si český celek vytvořili třígólový náskok. Nizozemci sice rychle srovnali, ale Zeman poslal Sabatého tým v 15. minutě znovu do vedení o tři branky. Do pauzy pak Češi zvýšili na 17:12. Pět gólů z pěti střel dal v úvodním dějství Kašpárek a osmi zákroky se blýskl mezi tyčemi Mizera, jenž zaujal ve Francii post brankářské jedničky místo chybějícího Mrkvy.

Hned po změně stran zvýšil český tým na rozdíl šesti tref. Nizozemci pak přidali a mocně snižovali. V 48. minutě upravil Smits na rozdíl pouhé branky, ale srovnat se soupeři nepovedlo. Češi závěr zvládli s přehledem a cennou výhru udrželi.

Přehled zápasu Nizozemsko – Česko 30:33

Trenér výkon chválil

"Odehráli jsme výborný zápas proti velmi dobrému týmu, účastníkovi mistrovství světa. V prvním zápase Nizozemci vzdorovali Francii 45 minut. Viděli jsme na minulém Euru, jaké předváděli výkony. Nejdůležitější pro mě je, že jsme zase udělali krok dopředu," řekl v nahrávce pro média Sabaté.

"Dobře jsme v minulých dnech potrénovali. Obrana byla fantastická. Nizozemci mají úžasného hráče Steinse, který patří k nejlepším na světě, a my ho skvěle ubránili. V útoku jsme také hráli velmi dobře, lehce, vyvarovali jsme se zbytečných chyb. Dnes to bylo velmi dobré, ale stále je před námi hodně práce," dodal španělský trenér, který převzal českou reprezentaci v únoru.

Sabatého výběr na rozdíl od Nizozemska nebude startovat na mistrovství světa. Reprezentanti po návratu z Francie zakončí v příštím týdnu lednový přípravný blok dvěma domácími zápasy se Slovenskem. Nejbližší soutěžní duely čekají český celek až v březnu v evropské kvalifikaci.

"S turnajem jsem spokojen, přístup hráčů byl skvělý. Jsem rád, že jsme se mohli potkat s tak kvalitními týmy, účastníky mistrovství světa. To nám pomůže k tomu, abychom se stále zlepšovali a abychom věřili, že můžeme být dobří. Hráči si teď trochu odpočinou a je před námi ještě další týden, během něhož budeme pokračovat v práci," řekl Sabaté.