Chceme přivézt tři body, zní z kabiny Slavie před startem EKL. Sivasspor ještě nevyhrál

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Chceme přivézt tři body, zní z kabiny Slavie před startem EKL. Sivasspor ještě nevyhrál
Fotbalisté Slavie jsou na bitvu proti Sivassporu dobře připraveni.
Fotbalisté Slavie jsou na bitvu proti Sivassporu dobře připraveni.Profimedia
Fotbalisté pražské Slavie ve čtvrtek večer na hřišti Sivassporu vstoupí do Evropské konferenční ligy. Úřadující čeští vicemistři se proti vítězi Tureckého poháru pokusí potvrdit roli mírného favorita a zahájit hlavní fázi soutěže ziskem tří bodů. Trápící se Sivasspor bude usilovat o první vítězství v sezoně.

Dalšími dvěma týmy ve skupině G jsou Kluž a kosovský nováček Ballkani. Do osmifinále přímo postoupí jen celky z prvních míst tabulek, druzí v pořadí se ve vyřazovací fázi o kolo dříve utkají s kluby na třetích příčkách v Evropské lize. Slávisté jsou podle bookmakerů jednoznačným favoritem na vítězství ve skupině.

Sivasspor se do Konferenční ligy přesunul poté, co v závěrečném 4. předkole Evropské ligy vypadl po dvou porážkách s Malmö. Slávisté naopak přešli v kvalifikaci přes tři předkola - postupně vyřadili gibraltarský St Joseph's, Panathinaikos Atény a Čenstochovou.

Pražané si zahrají v pohárech skupinu už pošesté za sebou, v minulé sezoně při premiéře Konferenční ligy došli na jaře až do čtvrtfinále. Finále druhého ročníku soutěže bude v příštím roce hostit stadion Slavie v Edenu.

Sivasspor, na který čeká v pohárech skupina podruhé, v úvodu sezony tápe a v dosavadních osmi soutěžních zápasech nezvítězil. "Sivasspor byl v kvalifikaci neúspěšný s Malmö. Zápasy jsme viděli stejně jako třeba jejich (ligový) duel s Besiktasem Istanbul. Mají kvalitní hráče, co se týče fotbalovosti, na balonu jsou silní. Uvidíme, jaké bude jejich kolektivní pojetí. V defenzivě bychom je měli předčit. Určitě chceme přivézt tři body," řekl pro klubovou televizi asistent trenéra Slavie Zdeněk Houštecký.

Chceme hrát svou hru, říká Trpišovský

Pražané v únoru v posledním souboji s tureckým soupeřem po dvou výhrách 3:2 přešli na úvod vyřazovací fáze Konferenční ligy přes Fenerbahce Istanbul. "Každý zápas a soupeř je jiný. S Fenerbahce nám to vyšlo jak venku, tak doma. Bylo to ve vyřazovací fázi, tam se hrají zápasy trochu jinak. Ve skupině, když uděláte chybu, se to dá pořád napravit. Hráči by proto měli hrát s větší lehkostí. Budeme se snažit hrát svou hru a snad to vyjde," přál si spolupracovník hlavního trenéra Jindřicha Trpišovského.

Sivasspor v posledních dvou domácích zápasech neskóroval a po víkendové bezbrankové remíze s Karagümrükem mu v turecké lize patří až 15. místo. Slávisté naopak vedou domácí soutěž o skóre před Plzní, která má utkání k dobru. V neděli hráli na Slovácku 1:1.

"Tým se v posledních zápasech zlepšuje, noví hráči se postupně adaptují. Zápas se Slavií je velmi otevřený, může skončit jakýmkoliv výsledkem. Myslíme jen na to, abychom skórovali a získali body," řekl na tiskové konferenci trenér Sivassporu Riza Calimbay.

Desátý celek minulé sezony turecké ligy má v kádru řadu Afričanů, k oporám patří ofenzivní hráči Max Gradel, Clinton N'Jie a Mustapha Yatabaré či obránce Ugur Ciftci. Klub navíc před pár dny angažoval nigerijského útočníka Ahmeda Musu.

Sivasspor hraje domácí zápasy na teprve šest let starém stadionu pro více než 27 tisíc diváků. "Ze zkušenosti proti Fenerbahce víme, že v Turecku je bouřlivé a hodně fotbalové prostředí. Sivasspor má krásný stadion. Na to se každý hráč nebo člen týmu těší," prohlásil Houštecký.

Preview utkání Sivasspor - Slavia