Chci vyhrát další grandslamy a zúčastnit se OH v Paříži, říká Ósakaová před návratem na kurty

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Chci vyhrát další grandslamy a zúčastnit se OH v Paříži, říká Ósakaová před návratem na kurty

Naomi Ósakaová je bývalá světová jednička.
Naomi Ósakaová je bývalá světová jednička.Profimedia
Bývalá světová jednička Naomi Ósakaová (26) se chce po více než roční pauze mimo WTA Tour vrátit mezi elitu. Japonská tenistka v rozhovoru pro televizi NHK uvedla, že chce rozšířit svou sbírku čtyř grandslamových titulů a startovat na olympijských hrách v Paříži.

Ósakaová, jež je od července matkou, nehrála od loňského září. Na tour se vrátí v lednu na turnaji v Brisbane a uvedla, že je před comebackem nervózní, ale také šťastná a netrpělivá.

"Chci vyhrát další grandslamy, nejlépe Roland Garros a Wimbledon, a také se zúčastnit olympijských her v Paříži," vyjmenovala Ósakaová dva grandslamy, na nichž se jí dosud dařilo nejméně. Postoupila tam nejdále do třetího kola.

Rodačka z Ósaky by ráda, kdyby se její hra vyvíjela. "V první kapitole své kariéry jsem hrála spíše instinktivně. Dnes chci být někým, kdo rozumí hře mnohem lépe," řekla.

Ósakaová v letech 2018-2021 vyhrála dvakrát Australian Open a dvakrát US Open. V roce 2019 se dostala na první místo žebříčku a v roce 2021 byla v Tokiu poslední členkou štafety s olympijským ohněm. Následně ale zažívala psychické problémy, rozhodla se dát přednost osobnímu životu a letos v létě porodila dceru Shai. "Líbí se mi pocit, že mám odpovědnost starat se o Shai a ukázat ji světu. Cítím, že budu hrát pro ni," uvedla.