Postavení v žebříčku zajistilo účast v hlavní soutěži Australian Open 12 Čechům

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Postavení v žebříčku zajistilo účast v hlavní soutěži Australian Open 12 Čechům
Na základě postavení v žebříčku se do hlavní soutěže úvodního grandslamu sezony dostala i Petra Kvitová.
Na základě postavení v žebříčku se do hlavní soutěže úvodního grandslamu sezony dostala i Petra Kvitová.Profimedia
Nejméně 12 zástupců českého tenisu bude startovat na lednovém Australian Open. Přímo do hlavní soutěže úvodního grandslamu sezony se na základě postavení v žebříčku dostalo devět hráček v čele s wimbledonskou šampionkou Markétou Vondroušovou (24) a tři muži. Přehled účastníků dvouhry zveřejnili ve čtvrtek pořadatelé.

Vedle světové sedmičky Vondroušové jsou v hlavní soutěži žen i Karolína Muchová, Barbora Krejčíková, Petra Kvitová, Marie Bouzková, Karolína Plíšková, Linda Nosková, Kateřina Siniaková a Linda Fruhvirtová.

Mezi muži mají jistý start vedle české jedničky Jiřího Lehečky i Tomáš Macháč a na základě chráněného žebříčku také Jiří Veselý. Další reprezentanti mohou ještě o start usilovat v kvalifikaci.

Přehledu účastníků vévodí světové jedničky Novak Djokovič, který bude obhajovat titul, a Iga Šwiateková. Nechybí ani dvojnásobný šampion Rafael Nadal, který se na zřejmě poslední sezonu kariéry vrací po dlouhé zdravotní pauze, či úřadující šampionka mezi ženami Aryna Sabalenková.

Díky chráněnému žebříčku se vrací i bývalé vítězky Naomi Ósakaová či Angelique Kerberová. Chybí naopak domácí hvězda Nick Kyrgios.