Chelsea k výhře nepomohly ani drahé posily, Fulhamu nedokázala vstřelit gól

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Chelsea k výhře nepomohly ani drahé posily, Fulhamu nedokázala vstřelit gól
Ani Enzo Fernández nepomohl Chelsea k výhře za tři body.
Ani Enzo Fernández nepomohl Chelsea k výhře za tři body.AFP
Chelsea si ve 22. kole Premier League neporadila na vlastním hřišti s Fulhamem a pouze remizovala 0:0. K očekávanému tříbodovému zisku jí nepomohly ani premiérové starty v základní sestavě dvou velmi nákladných posil – Mychajla Mudryka (22) a Enza Fernándeze (22). Domácí tým, v jehož dresu běhalo od úvodního hvizdu na trávníku osm hráčů ve věku 24 let či méně, nebyl v souboji s městským rivalem vedeným Marcem Silvou lepším celkem a připsal si minimum nebezpečných zakončení. Portugalec tak svůj 400. odkoučovaný zápas oslavil zaslouženým ziskem bodu.

Chelsea – Fulham 0:0

Úvodní minuty nenapovídaly tomu, že by Chelsea dokázala těžit z drahých posil a měla souboj s místním rivalem jednoznačně ovládnout. Ani jeden tým si nedokázal vytvořit trvalejší tlak a nebezpečněji ohrozit branku soupeře. Na první šanci si musely ochozy na Stamford Bridge počkat až do 25. minuty, kdy poslal prudkou dělovku zpoza vápna hostující Andreas Pereira, střelu ale stihl vytěsnit Kepa Arrizabalaga na roh.

Na druhé straně zahrozil po půlhodině hry Kai Havertz, jeho zakončení ve skluzu ale mířilo vysoko nad bránu. Nejlepší střelec domácího celku mohl krátce před koncem poločasu přece jen zvrátit skóre na stranu favorita, do cesty jeho lobu přes Bernda Lena se však postavila tyč.

Enzo Fernández operoval na velkém prostoru.
Enzo Fernández operoval na velkém prostoru.Opta by Stats Perform

Druhé dějství pokračovalo ofenzivní nemohoucností na obou stranách. Více ze hry už měli domácí, nedokázali se ale propracovat do pokutového území soupeře. Proti vysokým centrům potom těžili ze své výškové převahy obránci hostujícího celku.

V 72. minutě poslal ze své kopačky tvrdou ránu Fernández, ta však prosvištěla vedle levé tyče. Největší šanci druhého poločasu měl 11 minut před koncem střídající David Datro Fofana. Kličkou sice překonal gólmana Lena, toho ale v malém vápně zastoupil Tim Ream.

Livesport hráč utkání: Enzo Fernández (Chelsea)

Aktuální tabulka Premier League