Chemoterapie a několikaměsíční absence. Haller bude kvůli nádoru Dortmundu chybět

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Chemoterapie a několikaměsíční absence. Haller bude kvůli nádoru Dortmundu chybět

Sébastien Haller objevil zhoubný nádor na varlatech na kempu ve Švýcarsku.
Sébastien Haller objevil zhoubný nádor na varlatech na kempu ve Švýcarsku.Profimedia
Letní posilu fotbalistů Dortmundu Sébastiena Hallera (28) čeká několikaměsíční pauza. Útočník, který reprezentuje Pobřeží Slonoviny, musí po operaci zhoubného nádoru na varlatech na chemoterapii. Klub o tom informoval na webu.

"Sébastienovi se dostane nejlepší dostupné péče. Šance na plné zotavení jsou velmi dobré. Přejeme mu i jeho rodině hodně síly, optimismu a v myšlenkách jsme v této těžké době stále s nimi," uvedl sportovní ředitel Borussie Sebastian Kehl.

Haller nádor objevil na přípravném kempu ve Švýcarsku poté, co se necítil dobře při tréninku. Minulý týden se podrobil operaci a po dalších vyšetřeních lékaři rozhodli, že musí na chemoterapii.

Borussia nedávno přivedla Hallera z Ajaxu za 31 milionů eur místo norského kanonýra Erlinga Haalanda, jenž odešel do Manchesteru City. Úřadující německý vicemistr zatím neoznámil, jak reprezentanta Pobřeží slonoviny nahradí.

Haller v uplynulé sezoně dal za Ajax celkem 34 branek, z toho 11 jich zaznamenal v Lize mistrů. S amsterodamským celkem bývalý hráč Auxerre, Utrechtu, West Hamu nebo Frankfurtu získal dva tituly.