Chorý: Udělali jsme suprový krok do Evropy, v odvetě Helsinkám ukážeme peklo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Chorý: Udělali jsme suprový krok do Evropy, v odvetě Helsinkám ukážeme peklo

Tomáš Chorý otevřel skóre z penalty.
Tomáš Chorý otevřel skóre z penalty.Profimedia
Útočník Tomáš Chorý (27) měl radost, že plzeňští fotbalisté na úvod 2. předkola Ligy mistrů zvítězili v Helsinkách 2:1 a přiblížili se postupu do skupiny evropských pohárů. Autor úvodního gólu z penalty chce v úterní domácí odvetě společně s fanoušky Viktorie ukázat finskému soupeři peklo.

Skóre Chorý otevřel už v šesté minutě proměněným pokutovým kopem. "Určitě mi to pomohlo. Zvlášť na začátku sezony je pro útočníka důležité, aby se brzy chytil. Jsem strašně šťastný, že jsem hlavně týmu mohl pomoct k důležitému výsledku. Udělali jsme suprový krok směrem do Evropy. Věřím, že to na domácím hřišti zvládneme a ukážeme jim sílu Viktorie Plzeň," řekl Chorý novinářům.

"Doma jim nenecháme ani metr prostoru. Těším se, že přijde hodně našich fanoušků. Věřím, že jim ukážeme jak v hledišti, tak na hřišti peklo," doplnil sedmadvacetiletý útočník, jehož tým se v předchozích třech ročnících neprobojoval do hlavní fáze pohárů.

Po půl hodině hry mohl zvýšit na 2:0, ale sám před brankářem Conorem Hazardem nevystřelil a neúspěšně hledal spoluhráče Milana Havla. "Byla to moje první myšlenka. Viděl jsem ho tam a chtěl mu to dát. Hned, jak jsem to udělal, jsem věděl, že jsem to sice měl pod nohou, ale měl jsem to naprat pod vingl. Mohl jsem dát dva, nevadí," řekl Chorý.

Helsinky na konci první půle a po změně stran české mistry zatlačily a v 50. minutě vyrovnal Bojan Radulovič. Hned za dalších sedm minut ale Jan Kopic rozhodl o plzeňském vítězství. "Šlo vidět, že nás to vůbec nezlomilo. Na gól jsme reagovali vyhranými souboji, několikrát jsme si to dali. Kopi si to hezky narazil s (Pavlem) Buchou a jak je mu vlastní, navedl si to levačkou a dal to k tyči. Moc hezký gól," ocenil Chorý.

Svěřenci trenéra Michala Bílka si poradili i s umělou trávou v Bolt Areně. "Nebylo to nic příjemného, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Věděli jsme, že tady je umělka. My jsme to sem jeli zvládnout. Podařilo se a věřím, že už si tady nezahrajeme," konstatoval olomoucký odchovanec.

V závěru utkání hosté prakticky jenom bránili těsný náskok. "Chceme mít pevnou defenzivu a vůbec se nám tam nedostávali, zacpávali jsme prostor. Bránili i křídelníci (Jhon) Mosquera s Kopicem a soupeř to měl těžké. Taková je naše hra, nechceme tam nikoho pustit. A pak z toho mála, co máme, chceme vytěžit maximum. To se nám podařilo," dodal Chorý.