Vaněček vychytal výhru Devils. Chytil zapsal asistenci, nahrával také Kubalík

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vaněček vychytal výhru Devils. Chytil zapsal asistenci, nahrával také Kubalík
Vaněček vychytal výhru Devils. Chytil zapsal asistenci, nahrával také Kubalík
Vaněček vychytal výhru Devils. Chytil zapsal asistenci, nahrával také KubalíkProfimedia
Brankář Vítek Vaněček (26) 35 zákroky vychytal výhru hokejistů New Jersey 5:3 nad newyorskými Rangers a pomohl týmu Devils do čela NHL. Jednu branku poražených připravil Filip Chytil (23). Do statistik se zapsal v pondělním programu také Dominik Kubalík (27), jehož asistence neodvrátila prohru Detroitu 2:4 s Torontem.

NY Rangers – NJ Devils 3:5

Devils mimo svoji arénu vyhráli podesáté za sebou a z posledních 17 zápasů prohráli jediný. "Je pěkné, že se nám daří, ale zdaleka nejsme u konce. Čeká nás ještě spousta hokeje. Těší nás povedený start, ale zatím nejsme ani v polovině. Snažíme se stále zlepšovat a posouvat se dopředu, to je náš cíl," řekl kapitán Nico Hischier.

Vaněček měl na úspěchu v newyorské Madison Square Garden velký podíl. Český brankář sice inkasoval dva góly v úvodních třech minutách, poté ale branku "zavřel" a překonal ho až ve třetí části Vincent Trocheck. Jeho kontaktní trefa ale obrat nenastartovala.

Už po 80 sekundách se do statistik zapsal Chytil, jenž v protiútoku dvou proti jednomu našel Artěmije Panarina. Ruský střelec nedal přesouvajícímu se Vaněčkovi šanci a poslal Rangers do vedení.

V čase 3:01 zvýšil vedení Rangers Mika Zibanejad, New Jersey ale ještě v první třetině srovnalo a před polovinou zápasu otočilo na 4:2. Dvěma góly se na konečné výhře 5:3 podílel Yegor Sharangovich, Slovák Tomáš Tatar duel zakončil s brankou a asistencí.

Detail zápasu NY Rangers – NJ Devils 3:5

Detroit – Toronto 2:4

Kubalík se v duelu Detroitu s Torontem podílel na první brance utkání. Český útočník byl na začátku akce, kterou zakončil Moritz Seider a připsal si 21. bod v sezoně. Detroit vedení neudržel a prohrál po čtyřech zápasech. Toronto uspělo počtvrté za sebou.

Vítěznou trefu vstřelil v úvodu druhé třetiny Mitchell Marner, jenž protáhl svoji bodovou sérii už na 17 zápasů. Jedno jediné utkání schází pětadvacetiletému Kanaďanovi k vyrovnání nejdelší bodové šňůry v klubové historii. "Je to pěkná věc, ale bez pomoci týmu bych na ni nikdy nemohl dosáhnout," řekl Marner.

Detail zápasu Detroit – Toronto 2:4

Další zápasy NHL

První místo v Centrální divizi si výhrou 4:1 nad St. Louis upevnil Dallas. Stars s Radkem Faksou v sestavě rozhodli zápas ve třetí třetině, kterou vyhráli 3:1. První dvoubodový zápas v kariéře odehrál devatenáctiletý útočník Dallasu Wyatt Johnston.

Skvělý obrat na ledě Buffala předvedli hokejisté Tampy Bay. Když v 55. minutě zvýšil domácí Jeff Skinner na 5:3, zdálo se, že je rozhodnuto. Závěr zápasu ale patřil kapitánovi Lightning Stevenu Stamkosovi. Nejprve snížil na 4:5 a po vyrovnání Brandona Hagela v prodloužení rozhodl o výhře Lightning. Dvaatřicetiletému Kanaďanovi shází již pouze dva body k dosažení hranice 1000 bodů v dresu Tampy.

Závěr se povedl také Edmontonu. Zápas s Floridou domácím zachránil Evan Bouchard, jenž v čase 59:55 prostřelil brankáře Spencera Knighta a srovnal na 3:3. Po 22 sekundách prodloužení dokonal obrat Leon Draisaitl. Obránce Floridy Radko Gudas nebodoval.

Bez zraněného Jakuba Voráčka se opět museli obejít hokejisté Columbusu, kteří v souboji nejlepšího týmu Západní konference s nejhorším celkem Východní konference obrali o bod Vegas. Golden Knights ztratili dvougólové vedení, nakonec ale zvítězili 3:2 po samostatných nájezdech.

Výsledky NHL