Krejčí, Zacha, Pastrňák. České trio zařídilo Bostonu dva body v zápase s Carolinou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Krejčí, Zacha, Pastrňák. České trio zařídilo Bostonu dva body v zápase s Carolinou
Aktualizováno
Krejčí, Zacha, Pastrňák. České trio zařídilo Bostonu dva body v zápase s Carolinou
Krejčí, Zacha, Pastrňák. České trio zařídilo Bostonu dva body v zápase s Carolinou
Profimedia
Boston otočil v NHL utkání s Carolinou z 0:2 a vyhrál 3:2 v prodloužení. Obrat nastartoval dvěma góly David Krejčí (36) po asistencích Pavla Zachy (25). Duel rozhodl v čase 63:19 David Pastrňák (26), který přihrál i na jeden gól a byl stejně jako Hronek vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Filip Hronek (25) překonal Karla Vejmelku (26) a navrch přispěl ještě asistencí k výhře Detroitu 4:3 po nájezdech nad Arizonou. Český obránce skóroval počtvrté v řadě a prodloužil bodovou sérii na šest zápasů (6+4).

Boston – Carolina 3:2pp

Boston vyhrál od začátku sezony rekordní 12. domácí zápas v řadě. Po první třetině přitom s Coloradem prohrával 0:2. K vítězství Bruins nastartovala až v poslední minutě druhé třetiny česká spolupráce: Zacha vybojoval u mantinelu puk a Pastrňák našel přesným pasem před brankou Krejčího, který přesně zamířil do horního růžku.

V polovině třetí třetiny Krejčí po Zachově přihrávce vyrovnal nahozením puku od modré čáry na 2:2. Rozhodčí původně gól neuznal kvůli nedovolenému bránění Nicka Foligna brankáři. Boston si ale vzal trenérskou výzvu, která odhalila, že domácí útočník byl do brankoviště natlačen bránícím hráčem. Prodloužení ukončil Pastrňák v přesilové hře střelou bez přípravy z levého kruhu.

"Nikdy není příjemné, když prohráváte. Seděli jsme o druhé přestávce v kabině, bavili se o tom, jak otočit zápas. Trenér (Jim Montgomery) zmínil rekord a chtěli jsme ho překonat. Cítili jsme, že je ve hře něco speciálního. Je těžké v této lize vyhrát a udělat doma sérii dvanácti vítězství, to je opravdu něco. Jsem šťastný, že se nám to povedlo," řekl Krejčí.

Pastrňák má 32 bodů (14+18) a v produktivitě je třetí za Connorem McDavidem z Edmontonu (16+19) a Jasonem Robertsonem z Dallasu (18+16). Krejčí si po návratu do NHL udržuje průměr téměř bod na zápas, v 18 duelech vstřelil osm branek a na devět přihrál.

Přehled zápasu Boston – Carolina

Detroit – Arizona 4:3psn

Detroit vedl ve 25. minutě po akcích Hronka 2:0. Skóre otevřel Andre Copp v přesilové hře z dorážky střely Lucase Raymonda, jemuž přihrál český bek. Rodák z Hradce Králové zvýšil náskok Detroitu tvrdou ranou bez přípravy zpoza levého kruhu nad výražečku Vejmelky. Arizona v dalším průběhu smazala manko 0:2 a 1:3, přičemž Jakob Chychrun vyrovnal 26 sekund před koncem třetí třetiny. V nájezdech se prosadil jen Dylan Larkin.

"Má spoustu možností, jak zakončit. Snažil jsem být trpělivý a počkat si na to, co vymyslí, a vystřelil velmi dobře," uvedl k rozhodující akci Vejmelka, který kryl 33 střel. Jednu nepříjemnou ránu schytal v prodloužení se závěrečným klaksonem. "Trefil mě přímo doprostřed masky. Byl to divoký zápas, ale mám rád, když jde na mě hodně střel."

Detroit vyhrál počtvrté v řadě, během série dal Hronek pět gólů. "Jsem sebevědomější, protože se náš tým zlepšuje a daří se nám. Nejdůležitější ale je, že hrajeme jeden za druhého a takový přístup se nám vyplácí," řekl Hronek, který šňůrou čtyř zápasů s gólem vyrovnal klubový rekord.

"Všichni víme, že má skvělou střelu. Pozoruju to už dlouho v trénincích a jsem rád, že se o tom můžou přesvědčit i ostatní. Vypadá to, že teď dává gól ze všeho, snažíme se ho přihrávkami hledat. Je to zábava," doplnil Raymond ke střelecké formě Hronka.

Přehled zápasu Detroit – Arizona

San Jose – Los Angeles 2:5

V pátečním programu bodoval z českých hokejistů už jenom Tomáš Hertl. Odchovanec pražské Slavie asistoval u jedné branky San Jose, které doma podlehlo Los Angeles 2:5.

Hertl si připsal druhou asistenci u gólu na 1:1 a bodoval pošesté v řadě (1+6). Po zranění se vrátil do sestavy San Jose jeho spoluhráč Radim Šimek, který si připsal čtyři hity. Při vyloučení českého beka se ale Los Angeles ujalo vedení 2:1.

Přehled zápasu San Jose – Los Angeles

Chicago – Montreal 2:3psn

Montreal zvítězil v Chicagu 3:2 po nájezdech, ale zápas po střetu s Jasonem Dickinsonem nedohrál Juraj Slafkovský. Jednička posledního draftu odstoupila ve třetí třetině. Rozstřel rozhodl Kirby Dach, bývalý hráč Blackhawks, a po úspěšném nájezdu na něj domácí příznivci bučeli.

Přehled zápasu Chicago – Montreal

Philadelphia – Pittsburgh 1:4

Philadelphia podlehla Pittsburghu 1:4 a sérii proher prodloužila o devátou. Seattle porazil na šestý pokus poprvé v klubové historii Vegas (4:2). O premiérový triumf se zasloužil dvěma trefami Andre Burakovsky. New Jersey uspělo v Buffalu 3:1 a vyhrálo venku podeváté v řadě. Pět vítězství vychytal během série Vítek Vaněček, který plnil v pátek roli náhradníka.

Přehled zápasu Philadelphia – Pittsburgh

Dallas – Winnipeg 4:5

Robertson je s 18 góly novým lídrem tabulky střelců. Útočník Dallasu skóroval proti Winnipegu dvakrát v posledních třech minutách základní hrací doby a vyrovnal z 2:4 na 4:4. Jets, kteří vedli i 1:0 a 2:1, nakonec přeci jen vyhráli, druhý bod jim v prodloužení zajistil Josh Morrissey.

Přehled zápasu Dallas – Winnipeg