Conte vyvrátil spekulace o možném zranění Kanea, měl střídat kvůli únavě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Conte vyvrátil spekulace o možném zranění Kanea, měl střídat kvůli únavě
Harry Kane v pohárovém zápase nestřídal kvůli zranění, nýbrž kvůli únavě.
Harry Kane v pohárovém zápase nestřídal kvůli zranění, nýbrž kvůli únavě.AFP
Útočník Harry Kane (29) střídal při středeční porážce 0:2 s Nottinghamem ve 3. kole Ligového poháru kvůli únavě. Uvedl to trenér fotbalistů Tottenhamu Antonio Conte (53), který tak rozptýlil obavy z možného zranění kapitána anglické reprezentace krátce před mistrovstvím světa v Kataru.

Kane, jenž odešel ze hřiště v 59. minutě, v této sezoně nastoupil v základní sestavě Tottenhamu ve všech 21 soutěžních utkáních. Klíčový hráč Spurs navíc odehrál za Anglii celých 90 minut v obou zářijových duelech Ligy národů.

"Byl opravdu unavený. Už při lehkém tréninku den před zápasem mu v jeden moment došla energie. Ale je v pohodě. Únava je normální, protože Harry hraje každý zápas. Když máte takového hráče, je těžké vynechat ho ze sestavy," řekl Conte novinářům.

Přehled zápasu Nottingham - Tottenham

Podle italského kouče není Kane fotbalistou, který by se jakkoli šetřil na světový šampionát. Ten Angličané zahájí v pondělí 21. listopadu zápasem proti Íránu a ve skupině B pak ještě narazí na USA a Wales.

"Jiný hráč by mi možná řekl, že je unavený, nechce hrát a pomoci týmu, sobecky myslet na sebe, protože za týden hraje na mistrovství světa. Ale Harry Kane ukazuje, že je opravdu dobrým člověkem," prohlásil Conte.