Tottenham porazil Everton 2:0 a drží třetí příčku, Wolves zdolali Nottingham

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tottenham porazil Everton 2:0 a drží třetí příčku, Wolves zdolali Nottingham

Tottenham porazil Everton 2:0 a drží třetí příčku, Wolves zdolali Nottingham
Tottenham porazil Everton 2:0 a drží třetí příčku, Wolves zdolali NottinghamAFP
Fotbalisté Tottenhamu v 11. kole Premier League zvítězili doma nad Evertonem 2:0 a na domácím stadionu udrželi stoprocentní bilanci. Wolves se díky výhře 1:0 nad Nottinghamem vymanili ze sestupových příček. Bezbrankovou remízou skončil duel Leicesteru s Crystal Palace a body se dělily také v zápase Fulham - Bournemouth.

Vítěznou branku Spurs vstřelil v 59. minutě z pokutového kopu Harry Kane, který překonal svého kolegu z reprezentace Jordana Pickforda. Anglický útočník se prosadil v pátém zápase v řadě a oslavil svůj jubilejní 400. zápas v barvách Spurs. Pojistku přidal čtyři minuty před koncem Pierre-Emile Hojbjerg, jenž se prosadil potřetí v sezoně. Tottenham ovládl pátý domácí duel v anglické nejvyšší soutěži a na vlastním stadionu zůstává nadále stoprocentní. 

Přehled utkání Tottenham - Everton

Duel týmů z chvostu tabulky vyšel lépe domácímu Wolverhamptonu, který porazil Nottingham 1:0. Utkání nabídlo divákům hned dvě penalty. V 56. minutě ji na straně domácích dokázal proměnit Rúben Neves, Brennan Johnson v dresu soupeře naopak selhal. Vlci tak skórovali po dlouhých 370 minutách a prolomili sérii tří porážek. Forest se po osmém klání bez vítězství v řadě propadli na poslední místo v tabulce.

Přehled utkání Wolves - Nottingham

Další zápas celků z dolní poloviny tabulky mezi Leicesterem a Crystal Palace skončil remízou 0:0. Blízko gólu se několikrát ocitly Lišky, aktivní Harvey Barnes však v největší příležitosti špatně zpracoval míč a gólmana nepřekonal. Domácí se díky zisku bodu sice posunuli z poslední příčky před Nottingham, pozice trenéra Brendana Rodgerse je ale po další ztrátě ve stále větším ohrožení.

Přehled utkání Leicester - Crystal Palace

Fotbalisté Fulhamu remizovali na domácí půdě 2:2 s Bournemouthem. V divoké úvodní půlhodině se za hosty blýskl zejména Dominic Solanke, jenž zkraje utkání otevřel skóre a ve 29. minutě zareagoval na vyrovnávací branku skvostnou asistencí pro Jeffersona Lermu. Po změně stran dorovnal gólový stav z penaltového puntíku Aleksandar Mitrovič.

Přehled utkání Fulham - Bournemouth

Tabulka Premier League