Další facka pro Jablonec. V poháru nestačil na druholigový Vyškov a končí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Další facka pro Jablonec. V poháru nestačil na druholigový Vyškov a končí

Fotbalisté Vyškova se do osmifinále českého poháru se probojovali poprvé v historii.
Fotbalisté Vyškova se do osmifinále českého poháru se probojovali poprvé v historii.Twitter @FKJablonec
Cesta MOL Cupem skončila pro Jablonec překvapivě brzy, už ve 3. kole totiž na domácím hřišti nestačil na Vyškov a prohrál 0:1. Lví podíl na nečekaném postupu hostujícího celku měl gólman Antonín Kinský (19), jenž podržel svůj tým několika skvělými zákroky. O postupu Moravané rozhodli v 86. minutě, když Ondřej Vintr (25) proměnil pokutový kop. Do osmifinále českého poháru se probojovali poprvé v historii.

Aktivnější byl od úvodu utkání prvoligový celek, z čehož vyústilo pouze několik zblokovaných střel a centrů, které prolétly šestnáctkou. První brankovou příležitost si vytvořili Severočeši ve 24. minutě, kdy se po centru ze strany objevil sám před bránou Václav Sejk, jehož šanci parádním zákrokem vytěsnil brankář Kinský na roh. Ve 36. minutě se Sejk opět zjevil sám před Kinským, který jeho pohotovou střelu zachytil těsně před brankovou čárou.

Druhou půli zahájili znovu lépe domácí, když se před Kinským vynořil Sejk, který na mladého brankáře ani do třetice nevyzrál. Pasivní Moravané si nadále koledovali, mohli se ale spolehnout na skvělého Kinského. Ten vyrazil střelu Matěje Polidara z hranice pokutového území a poradil si i s následnou dorážkou. V 59. minutě zahrozili z ojedinělé šance hosté. Střelou na zadní tyč se prezentoval Alexis Alégué, ale těsně minul.

Probouzející se Vyškov měl zanedlouho další příležitost. Připravenost brankáře Adama Richtera prověřil ze střední vzdálenosti Lukáš Lahodný. V 85. minutě se řítil do pokutového území Alégué, jehož ale nešikovně podrazil Richter, z čehož vyplynula penalta. Tu zkušeně proměnil hostující Ondřej Vintr, čímž určil konečný stav utkání.

Livesport hráč utkání: Antonín Kinský (Vyškov)