Další velký obrat Andyho Murrayho. Sonegovi v Dauhá utekl ze tří mečbolů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Další velký obrat Andyho Murrayho. Sonegovi v Dauhá utekl ze tří mečbolů

Murray v Dauhá v tie-breaku třetího set přetlačil Sonega.
Murray v Dauhá v tie-breaku třetího set přetlačil Sonega.AFP
Brit Andy Murray (35) si v pátém letošním utkání připsal třetí vítězství a opět po velkém obratu. Už podruhé a opět italskému soupeři utekl z mečbolu, v pondělí v Dauhá proti Lorenzu Sonegovi (27) dokonce třikrát, než zvítězil 4:6, 6:1 7:6. Ve druhém kole dvojnásobný šampion narazí na Alexandera Zvereva (25).

Sonego –⁠ Murray 1:2

Sestřih zápasu Sonego –⁠ Murray
Livesport CZ

Murray na Australian Open udolal Itala Mattea Berrettiniho, přestože ztratil vedení 2:0 na sety a čelil mečbolu. Následně ve svém nejdelším zápase kariéry udolal po pěti hodinách a 45 minutách boje domácího Thanasiho Kokkinakise, byť byl za stavu 4:6, 6:7 a 3:5 dva míčky od porážky.

Už potřetí v sezoně prezentoval svou nezlomnost dnes v Dauhá. Brit, který v roce 2019 kvůli nesnesitelným bolestem kyčle málem ukončil kariéru a nyní už čtvrtým rokem hraje s kovovou kyčelní náhradou, v úvodním kole odvrátil tři mečboly proti Sonegovi.

Murray vstoupil do prvního vzájemného střetnutí ztraceným servisem čistou hrou, ale o další podání už nepřišel. Další brejkboly Italovi nabídl až ve třetím setu za stavu 4:5, kdy se celkem třikrát ocitl míček od porážky.

Všechny situace ale ustál, v rozhodujícím tie-breaku otočil vývoj z 0:3 na 6:3 a svůj druhý mečbol proměnil po dvou hodinách a 30 minutách boje připraveným náběhem na síť.

Pozápasový ohlas Murrayho
Livesport CZ

"Byla to opravdu dřina. Nikdy jsme spolu nehráli ani netrénovali, takže jsem nevěděl, co od zápasu očekávat a chvíli mi trvalo, než jsem se přizpůsobil," komentoval Murray. Sonego ho na vítězné údery přestřílel výrazným rozdílem 34:20, ale také udělal více nevynucených chyb (26:14).

O postup do čtvrtfinále si šampion z let 2008 a 2009 Murray zahraje se čtvrtým nasazeným Zverevem, který je po loňském zranění kotníku a dalších zdravotních problémech bez formy. Německý tenista po půlroční pauze prohrál pět z osmi zápasů.

"Je to jeden z nejlepších hráčů na světě. Minulý rok se vážně zranil a není teď na úrovni, na které byl v polovině loňské sezony. Takový proces návratu nějakou dobu trvá, ale každý týden se bude zlepšovat. Bude to další skvělý zápas a doufám, že na něm budu moct stavět," těší se bývalý první hráč světa Murray.

Na turnaji ATP 250 v Dauhá se pokusí prodat skvělou formu z úvodu sezony Jiří Lehečka, jenž se v prvním kole utká s kvalifikantem Damirem Džumhurem.