Tennis Tracker: Kralovala deblu a jako první Indka ovládla grandslam, teď Mirzaová končí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Kralovala deblu a jako první Indka ovládla grandslam, teď Mirzaová končí

Sania Mirzaová ukončí po turnaji v Dubaji kariéru.
Sania Mirzaová ukončí po turnaji v Dubaji kariéru.@MirzaSania
Tenisová sezona už je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 20. února?
Moment dne ATP předvedli Sonego a Murray
Livesport CZ
Moment dne WTA v podání Kuděrmetovové a Kalininové
Livesport CZ

22:49 – Alex Molčan na úvod antukového turnaje ATP 500 v Riu de Janeiro smetl 6:0, 6:3 místního 16letého rodáka Joaa Fonsecu a v osmém letošním zápase si připsal teprve druhou výhru. O první čtvrtfinále od loňského července si slovenský tenista zahraje s Bolívijcem Dellinem.

20:47 –⁠ Španěl Alejandro Davidovich Fokina si zahraje druhé kolo turnaje v Dauhá, v tom prvním přemohl Francouze Constanta Lestienna 6:4, 6:3. 

Sestřih zápasu Davidovich Fokina –⁠ Lestienne
Livesport CZ

20:05 – Soupeřkou Marie Bouzkové ve druhém kole v Dubaji bude Jelena Rybakinová. Tenistka reprezentující Kazachstán si na úvod turnaje poradila s Kanaďankou Biancou Andreescuovou 6:3, 6:4.

Sestřih zápasu Rybakinová –⁠ Andreescuová
Livesport CZ

19:25 –⁠ "Nikdy předtím jsme proti sobě nehráli, ani jsme spolu netrénovali. Takže jsem nevěděl přesně, jak bude zápas probíhat," prohlásil po vítězství nad Sonegem Murray.

Pozápasový ohlas Murrayho
Livesport CZ

18:51 – Andy Murray si v letošním pátém utkání připsal třetí vítězství a opět po velkém obratu. Už podruhé utekl z mečbolu, v pondělí v Dauhá proti Lorenzu Sonegovi byl třikrát míček od porážky, než zvítězil 4:6, 6:1, 7:6. Ve druhém kole britský šampion z let 2008 a 2009 narazí na Alexandra Zvereva.

Sestřih zápasu Sonego –⁠ Murray
Livesport CZ

18:48 – Linda Fuhvirtová a o 20 let starší Kaia Kanepiová skončily ve čtyřhře turnaje WTA 1000 v Dubaji v prvním kole. Česko-estonský pár sice měl proti rumunsko-belgické dvojici Monica Niculescuová a Kimberley Zimmermanová dva mečboly, ale nevyužil je a prohrál 6:3, 4:6, 9:11.

18:40 – Linda Fruhvirtová ve druhém kole podniku WTA 1000 v Dubaji vyzve loňskou šampionku Jelenu Ostapenkovou. Lotyška vykročila za obhajobou svého posledního titulu hladkou výhrou 6:1, 6:4 nad ukrajinskou kvalifikantkou Katarinou Zavackou.

18:31 – Kazašský tenista Alexander Bublik se po čtyřech měsících a sérii deseti porážek dočkal vítězství. Letos uspěl až na devátý pokus na halové akci ATP 250 v Marseille, kde po obratu zdolal 5:7, 6:3, 6:4 Srba Filipa Krajinoviče.

Sestřih zápasu Bublik – Krajinovič
Livesport CZ

17:46 – Lukáš Rosol ani v pátém letošním zápase nenašel cestu k vítězství. Dnes na halovém challengeru v italském Roveretu 37letý Čech podlehl 1:6, 6:7 Belgičanu Gauthieru Onclinovi.

17:01 – Marie Bouzková s Beatriz Haddadovou Maiaovou skončily v deblové soutěži v Dubaji hned v prvním kole po výprasku 1:6, 1:6 od nasazených Zhaoxuan Yang a Věry Zvonarevové

17:01 – Chorvatka Petra Martićová vypadla už v úvodním kole turnaje v Dubaji, kde nestačila poměrem 6:4, 0:6, 2:6 na Julii Putincevovou. Ruska rodačka reprezentující Kazachstán bude v dalším kole soupeřkou Petry Kvitové.

Sestřih zápasu Martičová –⁠ Putincevová
Livesport CZ

14:50 – "Markétu znám velmi dobře. Nebylo to vůbec jednoduché. Hodně spolu trénujeme, pocházíme ze stejného města. Vždycky je to nepříjemný zápas," řekla po postupu na adresu krajanky Vondroušové Karolína Plíšková.

Pozápasový ohlas Karolíny Plíškové
Livesport CZ

13:31 – Karolína Plíšková přehrála v prvním kole na WTA 1000 v Dubaji 6:3, 6:4 loňskou semifinalistku Markétu Vondroušovou a krajance nepovolila set ani ve třetím vzájemném souboji. Bývalá finalistka si o osmifinále zahraje se světovou sedmičkou Marií Sakkariovou.

Sestřih zápasu Plíšková – Vondroušová
Livesport CZ

13:04 – Karolína Muchová zvládla i na čtvrtém letošním turnaji úvodní zápas a poprvé se v Dubaji dostala přes první kolo. Šestadvacetiletá Češka začala na podniku WTA 1000 ve Spojených arabských emirátech hladkou výhrou 6:1, 6:4 nad Bernardou Peraovou, Američance dokonce nepovolila brejkbol. O osmifinále bude bývalá světová devatenáctka, která stále usiluje o návrat do Top 100, bojovat proti Soraně Cirsteaové.

12:49 – Veronika Kuděrmetovová si loni v Dubaji (WTA 500) zahrála finále, ale v letošním ročníku prestižního turnaje ve Spojených arabských emirátech skončila hned v prvním kole. Nasazená desítka nestačila 3:6, 7:5, 5:7 na Anhelinu Kalininovou, ačkoli se jí ve druhé sadě povedl obrat z 2:5. Ukrajinku čeká ve druhém kole derby s loňskou čtvrtfinalistkou Dajanou Jastremskou.

12:23 – Novak Djokovič loni nemohl bojovat o celkem 10 tisíc bodů, přesto je znovu mužskou světovou jedničkou a v pondělí vyrovnal rekord Steffi Grafové. Srb odstartoval v pondělí svůj 377. týden kralování a v příštím týdnu se na prvním místě v historických tabulkách osamostatní.

10:30 – Sania Mirzaová brzy napíše poslední kapitlu své bohaté kariéry. První Indka, která kdy ovládla turnaj WTA a posléze i grandslam, kralovala svého času světovému deblu. Nyní se rodačka z Bombaje s tenisovými dvorci rozloučí po boku Američanky Madison Keysové v oblíbené čtyřhře na turnaji v Dubaji.

10:20 – Beatriz Haddad Mariaová ukázala na turnaji v Dubaji obrovskou vytrvalost, když v zápase s Rumunkou Cirsteaovou odvrátila sedm těžkých úderů soupeřky, aby nakonec získala cenný míček. I díky této výměně nakonec Brazilka ovládla první sadu 6:4.

6:34 – Taylor Fritz na svém prvním turnaji v roli světové sedmičky slaví triumf. Američan potvrdil roli nasazené jedničky na domácí půdě v Delray Beach, kde ve finále porazil 2:1 na sety Srba Miomira Kecmanoviče a získal 5. titul.