Krawczyková se Schuursovou si zajistily semifinále, uspěla i Sabalenková

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Krawczyková se Schuursovou si zajistily semifinále, uspěla i Sabalenková

Aktualizováno
Demi Schuursová slaví, s Desirae Krawczykovou si právě zajistily postup do semifinále Turnaje mistryň.
Demi Schuursová slaví, s Desirae Krawczykovou si právě zajistily postup do semifinále Turnaje mistryň.Profimedia
Desirae Krawczyková a Demi Schuursová jsou dalšími semifinalistkami na Turnaji mistryň ve Fort Worth. Americko-nizozemský pár porazil ve čtyřhře čínské duo Sü I-fan, Jang Čao-süan 7:6, 6:3 a připojil se k již postupujícím Barboře Krejčíkové a Kateřině Siniakové ze skupiny Rosie Casalsové. Výrazný krok k postupu do semifinále udělala i Běloruska Aryna Sabalenková, která zdolala domácí Jessicu Pegulaovou 6:3, 7:5.

Krawczyková se Schuursovou vyhrály přímou bitvu o druhé postupové místo za hodinu a šestatřicet minut. V prvním setu dlouho ztrácely, za stavu 4:5 se jim ale podařilo prolomit servis soupeřek a ve zkrácené hře uspěly jasně 7:2.

Ve druhé sadě se oběma párům nedařilo udržet podání. Teprve v osmé hře získaly Krawczyková se Schuursovou bod při servisu, což rozhodlo. Osmý nasazený pár vzápětí získal i pátý brejk v setu a po využití prvního mečbolu mohl slavit postup.

Detail zápasu I-fan, Čao-süan – Krawczyková, Schuursová 6:7, 3:6

Světová sedmička Sabalenková si připsala ve skupině Nancy Richeyové druhé vítězství. Hned v úvodu sebrala světové trojce Pegulaové podání a stejný počin zopakovala i v sedmé hře. Američanka sice odvrátila za stavu 2:5 čtyři setboly a snížila, vzápětí ale opět neudržela servis a o první sadu definitivně přišla. Rodačka z Buffala udělala 12 nevynucených chyb.

Také ve druhém setu měla Běloruska vývoj ve svých rukou. Přestože přišla o vedení 2:0, díky dalšímu brejku servírovala za stavu 5:3 na vítězství. Při podání ale udělala tři dvojchyby a Pegulaová dostala šanci na pokračování. Světová trojka přesto duel do tie-breaku nedotáhla.

Ve 12. hře znovu přišla o servis a Sabalenková se mohla spokojeně usmát. Rodačka z Minsku si připsala desáté vítězství proti hráčce z první pětky v kariéře. V duelu si pomohla také pěti esy.

Detail zápasu Pegulaová – Sabalenková 3:6, 5:7