De Gea touží po prodloužení smlouvy. Chce napravit katastrofální sezonu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

De Gea touží po prodloužení smlouvy. Chce napravit katastrofální sezonu

De Gea chce napravit loňskou nevydařenou sezonu.
De Gea chce napravit loňskou nevydařenou sezonu.Reuters
Španělský reprezentant David de Gea (31), kterému na konci nastávající sezony skončí smlouva prohlásil, že doufá v její prodloužení. Zároveň chce Manchesteru United pomoci ukončit pětileté čekání na trofej. Anglický celek za sebou má katastrofální sezonu, ve které skončil až na šestém místě, což znamená neúčast v Lize mistrů.

De Geova smlouva vyprší v červnu 2023 a Španěl, který přišel v roce 2011 z Atlétika Madrid, prohlásil, že je otevřený podpisu prodloužení.

"Pokud mi to dovolí, určitě zůstanu. Jsem opravdu spokojený, šťastný, a doufám, že než odejdu, můžeme ještě něco vyhrát," řekl De Gea v pátek novinářům a dodal, že ještě nezačal jednat o prodloužení smlouvy.

United v minulé sezóně prožili krušné období, v němž se jim nepodařilo kvalifikovat do Ligy mistrů poté, co skončili šestí s 58 body, což je jejich nejnižší počet v éře Premier League.

"Nemůžeme to zopakovat, protože to byla katastrofa," řekl De Gea. "Bylo to velmi těžké, někdy až trapné. Některé zápasy byly zpackané. Bylo to bolestivé, nepřijatelné. Někdy musíte cítit bolest, abyste šli nahoru a pokračovali dál," dodal gólman United.

Hráči United se v sobotním přátelském utkání střetnou s Aston Villou a poté se 30. července utkají v Norsku s Atléticem Madrid. Ligovou sezonu pak Manchester United zahájí 7. srpna, kdy doma nastoupí proti Brightonu.