Djokovič má zelenou pro US Open, Spojené státy zruší k 11. květnu opatření kvůli Covidu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Djokovič má zelenou pro US Open, Spojené státy zruší k 11. květnu opatření kvůli Covidu
Novak Djokovič letos o US Open nepřijde.
Novak Djokovič letos o US Open nepřijde.Reuters
Novak Djokovič (35) loni kvůli odmítavému postoji k očkování přišel o australské léto, Sunshine Double a také sezonu amerických betonů včetně US Open. Podniků Masters v Indian Wells a Miami se nebude moct zúčastnit ani letos, nicméně v létě už do Spojených států vyrazí a US Open si po dvou letech zahraje. USA totiž k 11. květnu zruší zákaz vstupu neočkovaných cizinců do země.

Djokovičovi se tak může podařit něco podobného jako v uplynulých týdnech v Austrálii. K protinožcům se po loňské deportaci vrátil, vyhrál všech 12 zápasů, podesáté ovládl Australian Open a ziskem 22. vavřínu z majorů dorovnal rekordmana Rafaela Nadala v počtu grandslamových trofejí. Navíc je znovu světovou jedničkou.

Po triumfu v Melbourne Parku doufal, že se bude moct zúčastnit i podniků Masters v Indian Wells a Miami. "Víte, v jaké jsem pozici. Je to tak, jak to je. Doufám, že budu moct hrát, ale pokud ne, tak ne," řekl na jedné z tiskových konferencí.

O výjimku či zrušení opatření kvůli Covidu-19 zřejmě žádal ředitel turnaje v Indian Wells a vynikající bývalý tenista Tommy Haas. "Bylo by fajn, kdybychom mohli opatření zrušit o něco dříve. Určitě chce v Indian Wells a Miami hrát a my bychom mu to měli umožnit. Byla by celkem ostuda, kdyby nemohl přijet."

Na prestižních akcích v Kalifornii ani na Floridě, kde naposledy startoval před čtyřmi lety, se však ani v tomto roce nepředstaví. Pro letní turnaje včetně US Open však dostane zelenou. Spojené státy totiž k 11. květnu zruší zákaz vstupu neočkovaných cizinců do země, informaci v pondělí oznámil sám prezident Joe Biden.

Rodák z Bělehradu tak bude moct dorazit na Masters v Cincinnati a hlavně na grandslamové US Open, kde naposledy účinkoval předloni a jediná výhra ho dělila od zkompletování kalendářního Grand Slamu. Ve Flushing Meadows triumfoval celkem třikrát, naposledy v roce 2018.